Gallardo fa un “pas al costat” pel “risc de lluita interna” d’unes primàries amb Pallarés

Compareixent com a “militant”, ha explicat que aquest perill “existia vist el que ha passat les darreres hores”, però assegura que donarà “tot el meu suport” a la ministra d’Afers Socials

Gallardo arribant a la seu de Liberals on han fet l'anunci de no presentar-se a les primàries.
Gallardo arribant a la seu de Liberals on han fet l'anunci de no presentar-se a les primàries. G. P.

Jordi Gallardo ha confirmat que fa “un pas al costat” i que no es presentarà a les primàries de Liberals per escollir el cap de llista de les pròximes eleccions generals. Deixa via lliure, doncs, a Judith Pallarés, que dimecres passat va anunciar la seva voluntat de concórrer al procés. L’encara president de la formació blava ha justificat la decisió pel “risc de lluita interna” que, al seu entendre, provocava un enfrontament amb una “persona propera al meu nucli”. Aquest, ha afirmat, “existia vist el que ha passat les darreres 48 hores”.

Gallardo ha comparegut “com a militant” aquest dilluns en roda de premsa a la seu de la formació, en un acte al qual també han assistit els secretaris d’Estat Marc Galabert i Èric Bartolomé i la secretària general del partit, Maribel Lafoz. “No em presentaré al procés de primàries i ho faig convençut que és el que he de fer i el millor pel partit”, ha afirmat el també ministre de Presidència, Economia i Empresa. Al seu entendre, un procés de primàries “és positiu i sa”, però no quan els candidats “són persones del mateix nucli”, ja que es pot donar a entendre “que hi ha diferències i discrepàncies” i que tot pot anar més enllà “de la política”.

“No vull que ens debilitem a les portes d’uns comicis que seran intensos i difícils i que requeriran una gran campanya per convèncer que som necessaris per donar estabilitat i impuls en polítiques econòmiques i socials”, ha comentat.

El president liberal ha explicat que “després de molt madurar-ho i pensar-ho molt, vaig comunicar que tenia intenció de concórrer a les primàries”, tot recordant que “se m’havia demanat feia temps”. Per tant, volia ser candidat. L’anunci de Pallarés en l’executiva de dimecres ho va dinamitar tot. Gallardo ha remarcat que “jo vaig demanar un procés de primàries però no el volia amb una persona tan propera”. Algú de qui ha volgut destacar, això sí, que “té la mateixa legitimació i dret i, potser s’ho mereix més perquè fa més anys que és militant”.

De cara a les eleccions, ha manifestat que  “hem d’oferir és un partit pacificat i unit i no amb disputes internes”. També ha volgut deixar clar que “ni m’han demanat que faci un pas al costat ni jo ho he reclamat a ningú; el faig perquè crec que és el que toca”. I ho fa, ja que “no vull que ens debilitem a les portes d’uns comicis que seran intensos i difícils i que requeriran una gran campanya per convèncer que som necessaris per donar estabilitat i impuls en polítiques econòmiques i socials”. Mirant cap al futur, ha indicat que “ara hem de ser capaços d’evitar situacions que puguin desgastar el partit”.

Gallardo, que ha explicat que “prop de 40 persones em donaven suport” i els ha volgut “demanar perdó si se senten decebuts”. A la vegada, ha argumentat que “sóc una persona de partit i lleial i no vull contribuir a una lluita interna que trenqui Liberals”. També ha admès que hi ha haguts fet “les darreres 48 hores” que “han reforçat aquesta idea que el risc existeix”. No ha volgut, però, entrar en detalls, però pel que s’ha pogut entendre, està clar que, en alguns moments, les friccions generades han encès espurnes.

WhatsApp Image 2022 05 09 at 2.42.28 PM
Gallardo parla, un cop acabada la compareixença, amb la secretària general, Maribel Lafoz.

“Això queda dins del procés i dins del viscut perquè no ajudaria per a res”, ha apuntat, tot assegurant que Pallarés “té tot el meu suport i estic segur que ho farà bé”. Ha admès, però, que “les coses, tots plegats, les podríem haver fet diferents i això sí que ho hem dit”. Tampoc, però, les ha volgut comentar. Sí que ha reconegut que, “després de 25 anys que ens coneixem”, els fets ocorreguts fa que “canviï les dinàmiques” entre ell i Pallarés, tot i que, ha matisat, “sense cap tipus d’enfrontament personal; si necessita ajuda i ho puc fer, hi seré”.

Ara bé, almenys els pròxims comicis, això no seria en forma de presència a les llistes. En el discurs inicial ha assegurat que no en formarà part de cap. I preguntat expressament per la qüestió posteriorment, ho ha reiterat. “No faré marxa enrere”, ha afirmat. Ara bé, ha deixat sempre la “porta oberta” a tornar a la política més endavant.

On sí continuarà és a Govern. “Fins al dia del traspàs de carteres”, ha assegurat. Això sí, amb cert to de broma, ha recordat que “la capacitat de cessar la té el cap i intentarem no donar-li motius perquè ho faci”. Gallardo es fica ara l’objectiu “d’acabar la legislatura i estar a sobre dels dossiers, fins i tot amb més dedicació de la que hi he posat fins ara”. Pel que fa a la presidència de la formació, es mantindrà en el càrrec fins que s’acabi el procés de primàries i Pallarés sigui oficialitzada com a cap de llista.

Comentaris (15)

Trending