L’exministre de Finances i economista Ferran Mirapeix es perfila com a candidat de Terceravia

Molt proper a Josep Pintat, l’extitular ministerial entre el 2005 i el 2009 podria formar tàndem amb Joan Carles Camp

Ferran Mirapeix (dreta) amb Josep Pintat.
Ferran Mirapeix (dreta) amb Josep Pintat. arxiu

L’exministre de Finances i també responsable de Funció Pública durant el govern d’Albert Pintat, el consultor econòmic Ferran Mirapeix, es perfila com el possible candidat de Terceravia a nivell nacional després que, en principi, Josep Pintat, amb qui Mirapeix té molt bona vinculació, hagi pràcticament decidit fer un pas al costat. Mirapeix podria formar tàndem amb el fins ara conseller general de la formació, el massanenc i immobiliari Joan Carles Camp. L’ordre final del duet en cas d’acabar encapçalant la candidatura podria arribar a canviar.

Mirapeix ja va dirigir en gran mesura la reunió que la formació va dur a terme dijous a la nit en un conegut hotel d’Escaldes. Per raons personals, Josep Pintat ja no hi va ser. En canvi, tant l’exministre com Camp, juntament amb el també conseller fins ara Oliver Alís i el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, van tenir tot el protagonisme en una trobada que va aplegar una vuitantena d’assistents i que va servir per donar el tret de sortida a la confecció de llistes després de descartar, “per coherència”, aliar-se amb cap altra formació.

Els tres consellers amb què ha acabat Terceravia la legislatura.

Relacionat

Terceravia refusa “per coherència” fer pactes i es posa en marxa per elaborar “el màxim de llistes”

Hores d’ara encara no està clar en quines circumscripcions concorrerà Terceravia, encara que sembla evident que com a mínim la formació conservadora amb origen especialment marcat a Sant Julià i, també, a la Massana, tindrà com a mínim representació laurediana -probablement amb Oliver Alís al capdavant- més enllà de la nacional. Com que el desencantament amb Demòcrates és total, no es descarta que puguin impulsar altres candidatures amb l’objectiu de mirar de restar vots a les territorials als taronges.

Comentaris (12)

Trending