Ester Fenoll es perfila per repetir com a secretària general del segon Govern Espot

El cap de l’executiu acabarà de perfilar aquest cap de setmana el primer i el segon nivell del nou gabinet ministerial, en què la fins ara ministra Sílvia Calvó serà més que cap de gabinet i hi haurà força més secretaris d’Estat o equivalents que en la darrera legislatura

Ester Fenoll a la tercera planta de l'edifici de Govern.
Ester Fenoll a la tercera planta de l'edifici de Govern. SFGA

L’exsecretària d’Estat d’Afers Socials i encara abans directora-gerent de la Fundació Privada Tutelar Ester Fenoll té molts números per repetir com a secretària general del Govern. Es mantindria, doncs, al costat de Xavier Espot integrant en certa manera equip amb la fins ara ministra de Medi Ambient Sílvia Calvó, que tindrà un paper més rellevant que el de cap de gabinet del cap de Govern.

El màxim responsable de l’executiu acabarà de perfilar aquest cap de setmana el primer i el segon nivell del nou gabinet ministerial, en què hi haurà molts més secretaris d’Estat que no pas fins ara, quatre dels quals almenys -secretaris d’Estat o càrrecs equivalents- dependran directament d’Espot. Hores d’ara, Fenoll seria la principal candidata a continuar en el càrrec que ja ha ocupat els quatre darrers anys.

Colze a colze hi hauria una Sílvia Calvó que, segurament, en certs aspectes tindrà més preeminència que Fenoll si aquesta acaba reeditant el lloc que ha ocupat fins ara. Malgrat que està força definit, encara no ha transcendit del tot la denominació del càrrec que ocuparà Calvó, però s’usarà la fórmula de la coordinació tècnica, que englobarà la responsabilitat màxima del gabinet del cap de Govern, on també s’integra la fins ara cap de comunicació de l’executiu Creu Rossell, que serà qui habitualment acompanyarà Espot en els seus desplaçaments.

El càrrec de nova creació fet a mida per a Calvó tindrà efectes remuneradors, també. Si no hi ha canvis, en la graella salarial dels alts càrrecs polítics o de confiança, no serà el mateix el cap de gabinet estricte que la nova posició que passarà a ocupar la fins ara titular de Medi Ambient, que tindrà una tasca força transversal a nivell de tot l’executiu. El fins ara número 2 de Calvó dependrà d’Espot i també s’incorpora en aquesta corona que envoltarà el cap de Govern.

credit
Ramon Lladós en un acte al Crèdit Centre.

Marc Rossell assumirà una secretaria d’Estat de Digitalització que recupera algunes de les funcions que havien estat atribuïdes fins al seu nomenament com a ministre de Finances a qui va ser secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics Cesar Marquina, que o bé retornarà a Andorra Telecom o bé jugarà algun paper lligat a l’agència de ciberseguretat. Marquina no cal que s’esperi per ser nomenat ministre de Finances perquè Espot ja té la peça que buscava. Després de diverses negatives, s’incorporarà al gabinet ministerial el fins ara màxim responsable d’auditoria interna Ramon Lladós, que anteriorment havia estat cap dels serveis informàtics del mateix banc. Lladós és enginyer en telecomunicacions i doctor en electrònica. I hauria donat el sí les darreres hores al cap de Govern, que està pendent de la peça per a Afers Socials per completar el gabinet ministerial estricte.

David Forné com a secretari d’Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports o Maria Ubach, en un càrrec equiparable al d’alta assessora diplomàtica del cap de Govern complementant el treball que faci Landry Riba com a secretari d’Estat d’Afers Europeus serien juntament amb Marc Rossell els segons nivell dependents directament d’Espot. De secretaris d’Estat n’hi haurà d’altres. Són segurs els relacionats amb Polítiques d’Igualtat i Esports. Però després departaments com Interior i Justícia, Educació mateix, Afers Socials, Salut o Funció Pública és molt probable que també tinguin números 2 d’alta confiança.

Comentaris (9)

Trending