Espot preveu dissoldre la setmana vinent i el 2 d’abril guanya punts com a data electoral

El Govern vol acabar de tancar diversos reglaments abans de donar per closa la legislatura i necessita tota aquesta setmana almenys per fer-ho

T

T. Solanelles / G. Pérez

Comentaris

Xavier Espot (amb Jordi Gallardo i César Marquina) intervenint aquesta tarda al Consell General.
Xavier Espot (amb Jordi Gallardo i César Marquina) intervenint aquesta tarda al Consell General. DEMÒCRATES

El cap de Govern, Xavier Espot, preveu ara dissoldre el Consell General dilluns o dimarts de la setmana que ve, per donar marge a l’executiu a acabar d’elaborar un seguit de reglaments que vol tancar abans de donar per acabada la legislatura i davant d’aquest escenari el 2 d’abril guanya punts com a data electoral per molt que es tracti del Diumenge de Rams. Per una qüestió de terminis i perquè els prolegòmens d’obligat compliment serien més fàcils de gestionar.

En efecte, encara és plausible, tot i que la dissolució parlamentària es faci a principi de la setmana vinent, que els comicis se celebrin el 26 de març, una data que fins fa poc estava clarament marcada en el full de ruta electoral. Però això pressuposa que tant el 14 de març, dia de la Constitució, com tota la competició de la Copa del Món d’esquí que s’ha de celebrar a partir d’aquella data i fins el 19 de març quedi englobada dins la campanya electoral. I sembla difícil que això sigui així.

De fet, en el cas que finalment Espot, que els darrers dies ha anat desfullant la margarida, es decanti com és plausible, pel 2 d’abril, el 19 de març podria ser la jornada de penjada de cartells i d’arrencada, per tant, de la campanya electoral. Ara mateix, però, no està gens clar si això seria així pel tema de la final de la Copa del Món d’esquí. Sobre la taula hi ha dues opcions poc usades fins ara: que la penjada de cartells es faci de manera vespertina en lloc del migdia (en aquest cas el 19 de març) o que es traslladi al dilluns dia 20.

En tot cas, com més va més s’estreny el calendari i és pràcticament impossible que Espot dilati gaire més enllà dels primers dies de la setmana que ve la dissolució parlamentària perquè llavors portaria a haver de celebrar els comicis més enllà de Pasqua. Estaria encara en terminis legals, però també donaria més temps als adversaris per organitzar-se.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending