Ensenyat considera que seria “un error” que Concòrdia tramités ara la llei de l’avortament

El síndic general, vista la voluntat del Vaticà d’avançar en aquesta qüestió, defensa que cal una negocio serena, tranquil•la discreta i amb el temps necessari i avança la voluntat de traslladar-ho a la formació i que deixin avançar les converses

El síndic escolta el discurs d'Escalé durant el debat d'investidura.
El síndic escolta el discurs d'Escalé durant el debat d'investidura.

El síndic general, Carles Ensenyat, considera que, vista la voluntat expressada pel Vaticà d’avançar en la qüestió de l’avortament, no seria el moment oportú per, tal com ha avançat Concòrdia, tramitar una proposició de llei per a la seva despenalització. Ras i curs, ho veu “un error”. Per això, avança que la voluntat és posar-se en contacte amb el grup parlamentari per demanar-los que aturin la iniciativa, tot confiant que amb una negociació “serena i tranquil·la” el canvi legal es podria fer efectiu en un temps.

Ensenyat posa en relleu que la visita del secretari d’Estat de la Santa Seu va ser positiva en aquest sentit i que, ara, “hi ha voluntat” per trobar una solució. Això sí, aquesta “no la podem imposar” des de les autoritats sinó que cal consensuar-la. I, en aquest punt, recorda que “s’està fent feina”.

En aquest procés, de fet, considera que tramitar una proposició de llei com l’anunciada per Concòrdia no seria bo. “Crec que és un error”, afirma, tot remarcant el respecte que, com a síndic, té per les iniciatives dels grups. Tot i això, avança que “hi vull parlar; els vull dir que deixin avançar la negociació”, ja que es mostra convençut que “entre tots aquesta llei la farem”.

Núria Segués en seu parlamentària.

Relacionat

Concòrdia ultima una llei per despenalitzar l’avortament lliure durant les primeres 14 setmanes

El que té clar és que el procés a seguir ara ha de ser “discret”. I, per tant, amb calma. “L’evidència que el Vaticà està implicat porta al fet que les coses s’hagin de fer tranquil·les, amb serenor i amb el temps necessari”, ha argumentat. I avisa que “en altres reformes, potser sí que podem imposar-nos, com ara si toquem competències dels comuns, ja que aquests tenen l’opció del Constitucional”. Amb aquesta, cal ser més curós.

“No podem imposar la nostra voluntat”, adverteix. També defensa que “és un tema seriós i requereix una negociació freda, serena i a porta tancada”.

Cal recordar que, ara fa uns dies, Concòrdia va anunciar que tenia un esborrany avançat d’aquesta llei. Amb ella, es despenalitzaria qualsevol avortament fins a la catorzena setmana de gestació, independent del motiu. També es preveien terminis més llargs per casos com la violació o el perill de vida per a la mare. La intenció era seguir treballant el text per tramitar-ho en un futur, però no en un temps breu.

Comentaris (14)

Trending