El Copríncep i l’ambaixador al Vaticà constaten les bones relacions d’Andorra amb la Santa Seu

Aprofitant la visita de l’arquebisbe a Sant Julià, Vives i Àlvarez Marfany han passat revista a les qüestions bilaterals que lliguen el Principat amb l’Església

Un moment de la trobada entre Àlvarez Marfany i Vives.
Un moment de la trobada entre Àlvarez Marfany i Vives. BISBAT D'URGELL

El Copríncep mitrat i arquebisbe ‘ad personam’ d’Urgell, Joan-Enric Vives, i l’ambaixador d’Andorra al Vaticà, Carles Àlvarez Marfany, han constatat les bones relacions i la bona sintonia que actualment existeix entre el Principat i la Santa Seu. Tots dos han mantingut una entrevista institucional aprofitant la visita oficial del primer a Sant Julià de Lòria, parròquia de residència del segon.

Vives i Àlvarez Marfany van compartir el moment del país i de les seves bones relacions institucionals amb la Santa Seu. L’ambaixador, segons fonts de la diòcesi, va exposar al Copríncep arquebisbe la seves impressions sobre la seva missió diplomàtica, que emprèn amb il·lusió i responsabilitat, per tal de representar adequadament Andorra davant una de les diplomàcies més antigues i amb pes històric per al Principat d'Andorra. Vives l'encoratjà en la seva missió.

El cap d’Estat mitrat ha fet arribar una carta de felicitació al nou primer ministre francès a través de l’ambaixada de França a Andorra

També aquest cap de setmana, l’arquebisbe i cap d’Estat ha fet arribar a través de l’ambaixadora de França a Andorra, una carta de felicitació al nou primer ministre de França,Jean Castex, que el Copríncep va conèixer per haver estat alcalde de Prada de Conflent i haver-lo rebut oficialment el 2018 en l’ocasió dels 50 anys de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, juntament amb el síndic del moment, Vicenç Mateu.

En la carta, monsenyor Vives diu a Castex, entre altres coses, que rebi les cordials felicitacions en nom propi i del Principat d’Andorra en motiu de la designació com a primer ministre francès. “Treballareu en endavant en estreta col·laboració amb el president de la República i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron”. Vives desitja que Castex dirigeixi “l’acció de govern amb un servei bo i excel·lent envers tots els ciutadans en les seves necessitats i sensibilitats diverses, i amb una preocupació preferent per la justícia, la pau i el progrés de la nació Francesa”.

“Us asseguro, excel·lència, que el Principat d’Andorra i les seves Autoritats volem mantenir i enfortir  els profunds vincles històrics i fraterns que ens uneixen a la República francesa. És per això que jo encomano el vostre treball a Déu perquè us ajudi en aquest noble servei nacional que ara inicieu”, afirma també Vives en la missiva tramesa.

Comentaris (1)

Trending