Els cònsols asseguren davant el Copríncep mitrat que es mantindran units enfront de les crisis

Els catorze mandataris comunals acudeixen al Palau episcopal i reben la felicitació de Vives per haver estat escollits en les darreres eleccions del 17 de desembre

Comentaris

Joan-Enric Vives donant detalls de les 'meravelles' que guarda el Palau episcopal.
Joan-Enric Vives donant detalls de les 'meravelles' que guarda el Palau episcopal. BISBAT D'URGELL

Els cònsols han assegurat en presència del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que els comuns es mantindran units enfront de les crisi i els reptes de futur. I que la regeneració institucional dels comuns és la base “de la nostra essència i de la nostra supervivència com a poble i com a país”, juntament amb l’equilibri institucional al costat del Consell General i el Coprincipat, que ha permès mantenir la identitat d’Andorra. Així ho ha indicat el cònsol major de Canillo, Jordi Alcobé, que ha actuat com a portaveu dels mandataris comunals que han visitat aquest migdia el Palau Episcopal.

A la Sala del Tron, els cònsols han estat saludats per l’arquebisbe i Copríncep, Joan-Enric Vives i, tot seguit, el cònsol major de Canillo li ha adreçat unes paraules en les que ha posat en relleu l’equilibri institucional que volen garantir els cònsols major i menors de les set parròquies, i que manté l’esperit de la tradició i norma que ha assegurat des d’antic, la regeneració continuïtat, que es la base “de la nostra essència i de la nostra supervivència com a poble i com a país”. Un equilibri institucional entre els comuns, el Consell General i el Coprincipat, que ha permès mantenir la identitat d’Andorra; i en el que ha assenyalat que els comuns es mantindran units enfront de les crisis i dels reptes futurs.

El Copríncep ha demanat als cònsols bona col·laboració amb les altres institucions en temes com l’habitatge per tal de garantir a les persones aquest bé essencial i per ajudar a les persones que pateixen dificultats socials

L’arquebisbe i Copríncep ha agraït als cònsols la visita, que considera una expressió de respecte i lleialtat a la institució del Coprínceps com a cap d’Estat; i els ha felicitat per l’elecció que els permet exercir, ha assegurat, un important i exigent servei com a màxims responsables d’una de les institucions públiques fonamentals del Principat, com són els comuns. Vives ha destacat que els comuns són una peça clau per a la governació i la vida dels ciutadans del país.

El Copríncep ha demanat als cònsols bona col·laboració amb les altres institucions en temes com l’habitatge per tal de garantir a les persones aquest bé essencial i per ajudar a les persones que pateixen dificultats socials, econòmiques o altri; i els ha animat a mantenir fructíferes relacions amb les esglésies i comunitats parroquials, que treballen des de segles en favor del creixement integral i del benestar de les persones.

53482525729 f5163a59db o
Imatge de grup de tots els assistents a l'acte institucional.

Joan-Enric Vives ha acabat desitjant-los el màxim d’encert en el mandat que ara comença. A l’acte hi han assistit tots els cònsols majors i menors del Principat d’Andorra, i també el representant del Copríncep Episcopal, Eduard Ibáñez, i la secretària general dels serveis del Copríncep, Concepció Garcia Moyano.

Comentaris (1)

Trending