El Consell General, cinquè parlament mundial amb més presència de dones

Amb la composició sorgida de les passades eleccions, es torna a estar al capdamunt del rànquing com passava el 2014 -llavors segona posició-, ara només amb Rwanda, Cuba, Nicaragua i Mèxic per davant

Comentaris

Sessió al Consell General fa pocs dies.
Sessió al Consell General fa pocs dies. CONSELL GENERAL

Actualment, catorze dels 28 consellers generals són dones. Per tant, el 50%. Aquesta xifra situa Andorra com al cinquè país amb més presència femenina al seu parlament. D’aquesta forma, es torna a estar al capdavant d’aquest rànquing calculat des de Nacions Unides, com ja va succeir el 2014. En aquest cas, ocupa la cinquena posició, per darrere de Rwanda, Cuba, Nicaragua i Mèxic.

Així es pot veure en una infografia compartida a xarxes i que deixa veure l’evolució des del 1999 del nombre de parlamentàries a les cambres dels diferents països. El passat gener, amb les catorze conselleres generals actuals Andorra arribava novament al 50%, com ja va passar el 2014. Llavors, s’ocupava la segona posició. Ara, la cinquena.

I això és bàsicament perquè altres parlaments han incrementat la presència de dones. Rwanda arriba al 61,3% i li segueix Cuba (55,7%), Nicaragua (53,9%) i Mèxic (50,4%). En el cas del Principat, es troba igualada en percentatge amb els Emirats Àrabs. Ja per sota hi ha altres països com Islàndia (47,8%), Costa Rica (47,4%), Suècia (46,7%) i Bolívia (46,2%).

 

Comentaris (2)

Trending