El Consell formalitza la creació d’una comissió legislativa fixa de seguiment de la CASS

Fins ara hi havia vuit comissions i de comú acord entre tots els representants parlamentaris actuals se n’afegeix una novena que treballarà sobre la sostenibilitat de les pensions

Comentaris

Una imatge de l'hemicicle.
Una imatge de l'hemicicle. DEMÒCRATES

El Consell General -s’ha d’aprovar, però no hi haurà problema- formalitza la creació d’una nova comissió legislativa fixa, que es dedicarà al seguiment i la sostenibilitat de les pensions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Aquesta comissió és un acord en el marc del treball que durant mesos s’ha anat fent de manera ad hoc sobre les prestacions socials de la parapública.

Fins ara hi havia històricament vuit comissions legislatives fixes (Justícia i Interior; Política Exterior; Economia; Finances i Pressupost; Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient; Sanitat; Afers Socials i Igualtat; Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports) a la qual s’hi afegeix l’esmentada de seguiment i sostenibilitat de les pensions de la CASS. I s’hi afegeix per acord de tots els grups parlamentaris inclosa la consellera no adscrita Carine Montaner.

El fet que hi hagi una unanimitat, un consens global, fa que el procés hagi estat més ràpid i el procés de creació de la comissió, que s’ha d’exemplificar amb una modificació del reglament del Consell, i que en la propera sessió parlamentària ja es pugui votar (i aprovar) el canvi legal. A més, el canvi comportarà que a partir d’ara cada conseller pugui formar part de quatre comissions com a màxim. Fins ara els parlamentaris podien integrar-se en només tres dels grups fixes legislatius. Cada comissió, per cert, ha d’estar configurada per un mínim de cinc consellers generals.

Comentaris (1)

Trending