El Consell aprova un pressupost amb una previsió d'ingressos que López qualifica de “poc realista”

Tota l'oposició vota en contra d'uns comptes que, segons la majoria, han de marcar un punt d'inflexió en la recuperació després de la pandèmia

Comentaris

Pere López al seu escó, durant una sessió del Consell General.
Pere López al seu escó, durant una sessió del Consell General. Toni Solanelles

El Consell General ha aprovat aquest dilluns el projecte de pressupost 2022 amb els vots favorables de la majoria i els contraris de l'oposició (17 a 11). S'han desestimat les cinc reserves d'esmenes socialdemòcrates relacionades amb l'habitatge que han tingut el vot favorable de la consellera no adscrita, Carine Montaner.

El ministre de Finances, Eric Jover ha exposat que en el pressupost s'incorpora per primera vegada un canvi del sistema econòmic financer i es canvia la classificació funcional. Ha afirmat que la transformació digital és "un eix estratègic, vital per sortir de la crisi". El pressupost presenta un dèficit de 26 milions d'euros i 37,5 milions d'inversió. És, segons el president del grup parlamentari demòcrata Carles Enseñat, el pressupost que ha de marcar un punt d'inflexió en la recuperació, sense oblidar el suport als qui més s'han vist afectats per la pandèmia. Entre les principals partides destaquen el centre de reeducació (CREI) per a joves, l'edifici multifuncional, els pisos a preu assequible a Borda Nova, la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar, la voravia entre la Massana i Erts o l'impuls a l'Institut de la Dona.

L'oposició hi ha votat en contra. El PS per mitjà del president del grup parlamentari Pere López ha manifestat que no té en compte el tema de l'habitatge car i escàs, les pensions baixes, les creixents estructures familiars amb poder adquisitiu insuficient, les problemàtiques socials, la desvalorització dels serveis públics essencials, i una Administració que estigui al costat dels empresaris. Per López, "la previsió d'ingressos és optimista i poc realista". El pressupost preveu uns ingressos de 465 milions d'euros.

El socialdemòcrata i el president del grup liberal, Ferran Costa han topat per determinades partides com la de cultura i esports. López creu que s'inverteix massa en futbol i esquí, mentre que Costa ha opinat que era la tònica del PS quan governava. "Promocionar l'esquí i el futbol és el que vostès feien" i ha donar suport a les seves afirmacions amb un BOPA de l'any 2010.

Des de l'oposició, Josep Pintat de Terceravia, ha justificat el seu vot negatiu perquè el pressupost no compleix el que marca la llei de finances públiques. La d'aquest dilluns ha estat la darrera sessió d'aquest període.

Comentaris

Trending