Aprovat el pla d’estadística amb crítiques de Terceravia per no incloure algunes dades

S’ha votat per assentiment al Consell General aquest dijous i abarca el període entre el 2022 i el 2025

Comentaris

Joan Carles Camp, aquest dijous al Consell General.
Joan Carles Camp, aquest dijous al Consell General. TERCERAVIA

El consell general ha aprovat per assentiment el projecte de llei del pla d'Estadística 2022-2025. El conseller de Terceravia, Joan Carles Camp ha destacat la importància de les dades per prendre decisions i lamenta que no s'hagin inclòs estadístiques relacionades, per exemple, amb les segones residències.

Joan Carles Camp, ha indicat que cal disposar de dades per no anar a les palpentes. “Les estadístiques públiques permeten conèixer la realitat del nostre país de manera objectiva. I cal fer-ho en el termini establert, per donar suport al desenvolupament, el seguiment i l’avaluació de les polítiques publiques”. Ha afegit que el pla no ha complert alguns objectius.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha contestat que s’havien tingut en compte part de les esmenes de la Terceravia per millorar el pla d’estadística. Ha reconegut que no s’han assolit el 100%  d’objectius en l’anterior pla “però hem fet el 90%”. Ha lamentat que hi hagi adninistracions que no faciliten les dades.

Des del grup socialdemòcrata, Roger Padreny ha exposat que les esmenes de la seva formacio aprovades, permeten disposar d’informació estadística més actualitzada i harmonitzada amb altres indicadors econòmics.

Comentaris

Trending