Andorra tindrà les primeres recomanacions per treballar amb el pla de joventut a finals d’any

La delegació del Consell d'Europa s'ha reunit amb els agents vinculats als joves per conèixer quines són les iniciatives i polítiques relacionades amb aquest col·lectiu

La delegació del Consell d’Europa amb les autoritats andorranes.
La delegació del Consell d’Europa amb les autoritats andorranes.

L'executiu ha posat fil a l'agulla per començar a treballar en el Pla Nacional de la Joventut amb la visita d'una delegació del Consell d’Europa. Aquest serà l'encarregagat d'emetre un informe amb recomenacions perquè la iniciativa de l'executiu tiri endavant.

Una delegació d’experts del Consell d’Europa ha visitat el Principat per copsar de primera mà les polítiques i les iniciatives que hi ha al país al voltant de la joventut. L’objectiu principal és que facin arribar un primer esborrany a finals d’any, entre octubre i novembre, amb recomanacions per començar a treballar amb el Pla Nacional de la Joventut d’Andorra (PNJA).

En aquest sentit, la ministra d’Afers Socials, Igualtat i Joventut, Judit Pallarès, tot i assegurar que “encara és molt aviat per saber quines seran aquestes recomanacions”, sí que ha avançat  que un dels punts on, molt probablement hauran de treballar, serà per “tenir un marc legal específic que comenci a determinar certs aspectes de competències compartides i com treballar amb els nostres joves” o una participació més gran dels joves en la vida social i política del país, entre altres aspectes.

Dues jornades al país on han mantingut trobades amb els punts joves dels comuns, el carnet jove, el Fòrum Nacional de la Joventut, els sectors joves dels partits polítics o tècnics del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, així com de Cultura i Esports o Afers Exteriors.

Per la seva part, la presidenta del Comitè Director per la Joventut del Consell d’Europa, Miriam Teuma, ha volgut destacar tota la tasca feta fins a l’actualitat en matèria de joventut, però ha encoratjat a “una millor coordinació, reflexió i treball conjunt” per aconseguir fer molts més progressos pels joves del país. De fet, aquest és el segon pla nacional d’Andorra que rep l’assessorament del Consell d’Europa. El primer ha estat el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència (PNIA), que actualment es troba en el procés final de redacció.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending