ACCIÓ reitera el ‘sí’ al pacte d’Estat per la UE i veu “infundades” les crítiques dels reguladors

La formació mostra la voluntat d’obtenir “un bon acord” i Pallarés considera que la carta del president de l’Autoritat Bancària Europea és "una forma de pressió" en un moment “decisiu”

Comentaris

La presidenta d'Acció, Judith Pallarés.
La presidenta d'Acció, Judith Pallarés. Acció

ACCIÓ va validar aquest dijous el document del pacte d’estat per a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE). La presidenta de la formació, Judith Pallarés, ha aprofitat per fer palès el seu desacord amb les declaracions fetes pels organismes reguladors europeus, assegurant que són "infundades" i considerant-les una “forma de pressió” en un moment “final i decisiu” de les negociacions.

L’executiva d’ACCIÓ va reprendre aquest dijous 31 d’agost la seva activitat després de les vacances estivals i entre altres punts a l’ordre del dia tenia sobre la taula la validació del document del pacte d’estat entre les forces polítiques del país per a la negociació d’un acord d’associació amb la UE.

Pallarés: “Andorra és molt més complidora amb la normativa global que alguns estats membres de la UE”

El partit liderat per Pallarés ja havia manifestat la seva voluntat de formar part del pacte d’estat i segons s’ha informat en un comunicat l’executiva va ratificar el document per unanimitat, donant resposta a “l’alineament clar” d’ACCIÓ per obtenir un “bon acord” que permeti a les empreses i ciutadans del país accedir al mercat europeu.

D’altra banda, Pallarés també ha aprofitat per valorar la carta que el president de l’Autoritat Bancària Europea (EBA), José Manuel Campa, va fer arribar a la Comissió Europea advertint dels perills d’un acord d’associació amb Andorra, San Marino i Mònaco.

Els participants a una de les rondes de negociació per a l'Acord d'associació a Brussel·les.

Relacionat

Govern considera que l’avís dels reguladors a Brussel·les posa en entredit la reputació del país

La líder d’ACCIÓ considera les declaracions “una forma de pressió en un moment final i decisiu de les negociacions”. I va més enllà: “Ens correspon mantenir la calma i treballar amb el sector de forma realista, sense deixar-nos influenciar per declaracions infundades que de be segur la comissió no tindrà en compte, bàsicament perquè no són certes”, apunta Pallarés, afegint que “Andorra és molt més complidora amb la normativa global que alguns estats membres de la UE”. En aquest sentit, aprofitar per recordar que “una norma bàsica de la negociació és que mai se li pot exigir a un país tercer no-membre, més que als seus propis estats”.

Pallarés va informar als membres de l’executiva de la formació que en la reunió de seguiment del pacte d’estat marcada pel dia 5 de setembre, prèvia a la visita del cap de Govern, Xavier Espot, a Brussel·les, aquest serà un dels punts a tractar.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending