El PS titlla de “presa de pèl” i “fracàs” la política en matèria d’habitatge del Govern

Els socialdemòcrates es mostren indignats i lamenten que l’executiu porti tres anys i mig donant voltes a la qüestió “sense fer res” per manca de voluntat o “incapacitat” per solucionar el problema

Gerard Alís i Pere López han comparegut a la seu del PS.
Gerard Alís i Pere López han comparegut a la seu del PS. Toni Solanelles

“O no té voluntat o té incapacitat per solucionar un problema tan important com el de l’habitatge.” L’acusació la fa el Partit Socialdemòcrata (PS) i l’acusat és el Govern. Els socialdemòcrates s’han mostrat “indignats” pels volts i volts que ha anat donant l’executiu en relació amb la principal preocupació ciutadana i han lamentat que des de Prat de la Creu fa tres anys i mig que es donen tombs a la qüestió “sense fer res” i consideren que tot plegat “és una presa de pèl”. Per al PS “la política d’habitatge (del Govern) és un fracàs”.

El president del PS i líder parlamentari de la formació, Pere López, i el primer secretari del partit, Gerard Alís, s’han mostrat altament crítics amb la política governamental en matèria d’habitatge, que en certa manera han considerat inexistent. I ara, “en el moment de fer balanç entren totes les presses en relació amb allò que no s’ha volgut, no s’ha sabut o no ha donat la gana” de fer, ha manifestat López. “El més calent és a l’aigüera”, ha recalcat Alís, que tem que d’ara fins a final de la legislatura, el màxim que es pugui fer siguin “mesures electoralistes”.

Pere López que la pressió social que s’ha incrementat els darrers mesos -per exemple amb la manifestació del Primer de Maig- han portat el Govern a fer “anuncis improvisats” però sense que hi hagi resultats palpables. “Sense no haver fet els deures costa posar les coses en marxa”, ha dit el president de la formació. Els dos dirigents socialdemòcrates han lamentat el fet que ara tot just es digui que es vol posar en marxa el fons público-privat per desenvolupar projectes en matèria d’habitatge.

La crítica també ha anat dirigida al fet que ara el Govern plantegi a la CASS que hi hagi inversió des del fons de reserva de jubilació, un mecanisme que, ha recordat especialment Gerard Alís, el PS ja va proposar a l’inici de la legislatura i va ser rebutjat amb durs “atacs”. “Si s’hagués dut a terme fa tres anys potser hi hauria ara un estoc d’habitatges públics i una mica pal·liaríem el problema endèmic que tenim”, ha afirmat el primer secretari socialdemòcrata.

PITJOR QUE FA TRES ANYS

Els dos dirigents del PS han recordat que la situació “és molt pitjor ara que fa tres anys” i han considerat “un fracàs” la política d’habitatge governamental, basada en “anuncis improvisats” i titulars periodístics que acaben sent els mateixos ara que al  2019. “Govern no fa res” i “hi ha una manca de solució efectiva” per al problema de l’habitatge. “No han tingut voluntat” de posar en marxa aquesta legislatura les eines necessàries per trobar la solució a la problemàtica existent.

Pere López ha considerat que difícilment es podrà dur a terme la iniciativa d’adquirir -via compra o via arrendament- immobles privats per llogar-los a preus assequibles. “Impossible” que es faci, segons el líder del PS perquè “algun tipus de licitació” i “una sèrie de mecanismes” s’hauran d’establir per fer efectiu el procés. En aquest sentit, Gerard Alís ha garantit que “farem el control oportú” per assegurar que “la normativa, el reglament, la llei” o l’instrument que s’empri per regular l’adquisició dels béns sigui realment efectiva tractant-se de diner públic.

Finalment, i en relació a les crítiques que darrerament ha llançat especialment el cap de Govern, Xavier Espot, als comuns per no contribuir prou en matèria d’habitatge, López ha afirmat que el fet que “els comuns hagin de fer no exclou” la responsabilitat que té l’administració central que, ha recordat el dirigent socialdemòcrata, és la que té l’obligació i la capacitat de tutelar la política en matèria d’habitatge. Alhora ha palesat el fet que “la millor iniciativa” en matèria d’habitatge social és la que va fer el comú d’Andorra la Vella amb els pisos de Jovial.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending