La Comissió Operativa de Participació Ciutadana celebra la seva primera reunió

Aquesta trobada té per objectiu valorar els programes, projectes i serveis públics susceptibles de ser treballats des d’aquest punt de vista

Un instant de la Comissió Operativa de Participació Ciutadana.
Un instant de la Comissió Operativa de Participació Ciutadana. SFGA

Aquest dimarts ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Operativa de Participació Ciutadana, presidida per la ministra d’Administracions Públiques, Trini Marín. Aquest òrgan interministerial hauria d’esdevenir l’eina del Govern per promoure la participació ciutadana des d’una vessant transversal en l’elaboració de les polítiques públiques. De fet, la comissió té per objectiu valorar els programes, projectes i serveis públics susceptibles de ser treballats sota aquest punt de vista.

La Comissió Operativa de Participació Ciutadana està formada pel ministre competent en matèria de participació ciutadana, que n’exerceix la presidència, un representant de cada ministeri i dels Serveis del Cap de Govern, així com l’equip del Departament de Participació Ciutadana. A més, amb la voluntat d’implicar directament a la ciutadania, hi podran formar part dos representants de la ciutadania no organitzada, que donaran una perspectiva de la societat als assumptes que es tractin. Aquestes dues persones representaran a la Visura Ciutadana, un òrgan que s’està treballant actualment.

Així mateix, aquest fòrum també servirà per confeccionar les propostes de millora necessàries per al bon funcionament dels processos i els espais participatius de l’Administració, desenvolupant un nou paradigma de treball en el disseny de polítiques públiques. D’aquesta manera, la comissió contribuirà a garantir la coordinació i la transparència dels processos de participació de l’Administració, seguint, també, els preceptes de la Llei de transparència i accés a la informació pública i govern obert.

Etiquetes

Comentaris

Trending