El PS furga en les contradiccions d’Andorra Turisme i el Cirque

Els socialdemòcrates no entenen com pot ser que amb la situació actual l’ens prevegi els mateixos ingressos per a l’any que ve que el que es pensava que faria enguany amb els espectacles de la companyia canadenca

Comentaris

Roger Padreny durant una comissió legislativa.
Roger Padreny durant una comissió legislativa. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

Les aparents contradiccions d’Andorra Turisme, almenys, els posicionaments contradictoris que hi veu el Partit Socialdemòcrata (PS), continuen donant arguments als socialdemòcrates per furgar. Especialment en relació a allò que té a veure amb el Cirque du Soleil i la seva repercussió. El PS, per exemple, no entén com pot ser que es prevegi ingressar el mateix pels espectacles dels canadencs el 2021 quan la situació ha canviat. O que diners ja pagats es vulguin invertir ara al Tour de França.

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny ha tramitat una bateria de preguntes amb l'objectiu d'obtenir més informació de la gestió que fa Govern dels diners públics destinats al Cirque du Soleil. En primer lloc, Padreny assenyala que tal com estableix el Projecte de Pressupost de l'exercici 2021, Andorra Turisme ja ha procedit al pagament de 764.444 euros al Cirque du Soleil per l'exercici 2021, i demana per què aquest projecte de pressupost pel 2021 preveu destinar aquests mateixos diners, ja pagats, a l'esdeveniment del Tour de France 2021. "No entenem com es pot dur a terme un mateix pagament, amb els mateixos diners, per dos projectes diferents", ha explicat Padreny.

Padreny recorda la proposició de llei de transparència i accés a la informació pública i que el Pla Horitzó 23 estableix la transparència com un dels principals valors i torna a demanar si el ministeri de Turisme té previst fer públics els contractes la companyia canadenca

Els socialdemòcrates no entenen tampoc com al Projecte de Pressupost de l'exercici 2021 d'Andorra Turisme hi ha hagut una previsió dels mateixos ingressos de l'espectacle del Cirque du Soleil que aquells previstos abans de la crisi sanitària, tenint en compte un context de restriccions dels espectacles de masses. En aquest sentit, demanen quins paràmetres han permès calcular aquests ingressos. Per una altra banda, Padreny recorda la proposició de llei de transparència i accés a la informació pública i que el Pla Horitzó 23 estableix la transparència com un dels principals valors i torna a demanar si el ministeri de Turisme té previst fer públics els contractes amb el Cirque du Soleil.

També, el PS posa sobre la taula les declaracions que es van fer a la sessió de control al Govern del passat 1 d'octubre, quan des de Govern es va establir que no es tenia "una vareta màgica" per preveure què succeiria en un futur si la situació de crisi sanitària continuava. "No obstant això, tractant-se d'imports milionaris, volem saber quina és la previsió econòmica d'organitzar un espectacle com el de Cirque du Soleil, si el context de crisi sanitària i restriccions als espectacles de masses, a causa de la Covid-19, continua", demana el conseller, que pregunta també per què al moment de negociar i formalitzar l'addenda del contracte, el passat 7 d'agost, no es van preveure noves condicions contractuals i imports adaptats a les restriccions pressupostàries i a la situació sanitària d'un context de Covid-19.

Des del PS segueixen sense entendre per què en un context de crisi sanitària, marcat per fortes reduccions de les inversions públiques i restriccions pressupostàries, el Govern no s'ha replantejat la relació amb el Cirque du Soleil i s'ha compromès contractualment milionàriament amb aquesta empresa, que actualment es troba en una situació econòmica molt delicada. En aquest sentit demanen què succeirà amb els diners pagats i compromesos si el Cirque du Soleil es troba en una situació de suspensió de pagaments o en una situació de fallida.

Comentaris

Trending