El PS denuncia que “sense mesures per a l’habitatge el pressupost és inútil i inacceptable”

Pere López anuncia cinc reserves d’esmena per donar visibilitat a les propostes socialdemòcrates en relació a la problemàtica del lloguer i un vot particular per debatre les noves limitacions que es volen imposar per accedir a l’atenció hospitalària

Pere López ha comparegut a la plaça del Consell General.
Pere López ha comparegut a la plaça del Consell General. Toni Solanelles

“És inacceptable que en el pressupost no s’hi recullin propostes per donar resposta a la problemàtica de l’habitatge”. Sense aquestes mesures, la previsió pressupostària per aquest 2022 és “absolutament inútil i dóna l’esquena als ciutadans”. Ho ha assegurat el president i líder parlamentari del grup socialdemòcrata, Pere López, que ha anunciat que en el debat pressupostari de dilluns la seva formació defensarà amb vehemència les cinc reserves d’esmena que fan referència a les dificultats per accedir a un habitatge digne.

López ha comparegut davant els mitjans de comunicació just després que s’acabés de redactar l’informe de la ponència sobre el pressupost, una vegada s’ha tancat el tràmit parlamentari i s’han deixat al calaix totes les esmenes socialdemòcrates, especialment les relatives a l’habitatges, que “no només han rebut un vot negatiu sinó que no han estat ni debatudes” en comissió atès que els grups de la coalició governamental s’hi haurien posat totalment de cul. “No hi ha hagut cap mena de debat, cap tipus d’oferiment. El temps que s’ha esmerçat a aquestes esmenes ha estat el just per dir que no”, ha lamentat López.

Pere López i Susanna Vela.

Relacionat

El PS proposa destinar 45 milions en els pròxims quatre anys a habitatges de titularitat pública

El conseller general ha assegurat que en la sessió parlamentària de dilluns seran molt durs i molt contundents en mantenir la seva posició, que confronta amb la del Govern i els grups que li donen suport. López ha reiterat en diverses ocasions que no s’ha tingut en compte res de res -es proposava la creació d’un fons ministerial, destinar a habitatge la recaptació de l’impost sobre els pisos buits, passar els diners previstos pel recinte multifuncional a pal·liar les dificultats en habitatge…- i això que s’està davant “la principal preocupació dels ciutadans” a la qual el PS considera que s’havia de donar resposta, especialment, a través del pressupost, que “és la principal eina” de gestió que té qualsevol executiu.

Pere López ha avançat que el vot del PS al pressupost serà negatiu perquè es tracta d’una previsió continuista i no té “cap mena de mirament” en relació amb el principal problema que tenen la majoria de famílies del país. La limitació que tenen per accedir en condicions dignes a l’habitatge. Per al líder socialdemòcrata, les úniques aportacions que està fent el Govern en aquesta matèria, al capdavall, el que comporten és “facilitar i afavorir la inversió i l’especulació immobiliària d’alta renda”. “El mínim era poder debatre” les esmenes en qüestió.

VOT PARTICULAR

Davant d’aquesta absència d’interlocució, el PS exposarà tot el seu posicionament durant la sessió de debat i votació del pressupost que es farà dilluns. Llavors els socialdemòcrates també promouran un vot particular sobre una de les esmenes promogudes per la majoria parlamentària, que volia incrementar molt molt el copagament sanitari en matèria hospitalària en el cas que no es passi pel metge referent. Era, ha dit Pere López, voler passar d’un pagament per part de l’usuari del 10% al 67%.

El parlamentari del PS ha deixat clar que el debat hagut en comissió i el neguit expressat per la seva formació van portar a matisar l’esmena. I a deixar fora de l’increment del copagament aquells actes hospitalaris que calgui fer per la via d’urgència. Amb tot, però, Pere López no acaba de comprendre la posició de la majoria parlamentària i aquesta voluntat d’encarir el cost d’atenció hospitalària per a la ciutadania. D’aquí que via vot particular es porti el debat a la cambra parlamentària sobre aquesta qüestió específica.

Comentaris (1)

Trending