Pintat urgeix el Govern un pla d’equilibri financer davant la complicada situació econòmica que ve

Els consellers de Terceravia reben el programa ‘Horitzó 2023’ com un pla d’acció de Govern que lamenten que parteix d’uns programes electorals que res tenien a veure amb el moment actual

Un moment de la trobada entre els consellers de Terceravia i el cap de Govern i els seus col·laboradors.
Un moment de la trobada entre els consellers de Terceravia i el cap de Govern i els seus col·laboradors. terceravia

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, urgeix el Govern a presentar un pla d’equilibri financer adaptat a la nova realitat derivada de la crisi del coronavirus i a la “situació econòmica complexa” que vindrà. Considera que les estimacions que acompanyaven les lleis òmnibus, especialment la que regulava els ERTO, ja han quedat desfasades. “La realitat ha canviat”, ha remarcat el polític lauredià.

I si ha canviat respecte de fa un mes o dos, més encara ho ha fet des de l’inici de la legislatura. Per aquest motiu, Pintat ha lamentat o, com a mínim, ha deixat clar que parteixen des de punt de vistes molt diferents amb l’executiu en relació amb l’elaboració del programa ‘Horitzó 2023’, que el president de Terceravia ha deixat clar que “és un pla d’acció de Govern”. No acaba de veure Pintat que parteixi de la base d’adaptar tres programes electorals quan la realitat és una de molt distinta.

Terceravia ha posat sobre la taula durant la trobada amb el cap de l'executiu, Xavier Espot, i els seus col·laboradors, com pot ser que “hagi traspuat” un missatge de “negativitat” després de la presentació del que considera que és un "pla d'acció de Govern"

Josep Pintat, acompanyat de Joan Carles Camp, Carine Montaner i Oliver Alís, ha reconegut que la documentació rebuda és “molt condensada” i la procediran a analitzar. Com el PS, el líder de Terceravia també ha explicat que no hi ha una projecció financera de tot el que es proposa. D’aquí la necessitat d’un pla d’equilibri tenint en compte l’impacte que tindrà la Covid i essent conscients que “fer previsions és complicat”, però més complicat és dur a terme projectes “sense això”, amb la qual cosa està convençut “que ho tenen” i espera que hi hagi transparència i es faciliti tot el que s’escaigui.

Segons Pintat, una de les qüestions que Terceravia ha posat sobre la taula durant la trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els seus col·laboradors, és com pot ser que “hagi traspuat” un missatge de “negativitat”, posant-se públicament més en relleu algunes coses que no es pensen fer, com ara els vials de Sant Julià i de la Massana, que no pas “intentant passar un missatge d’esperança” que creu que és el tocaria.

Tot recordant “l’impacte significatiu” que tindrà la Covid, Pintat ha reclamat fer els esforços necessaris construir país “sobre el model econòmic actual”, “consolidant el que tenim”, però “incardinant-lo” en la realitat de l’entorn. En aquest sentit, ha remarcat que caldrà veure la utilitat d’un espai multifuncional que en gran mesura ha d’anar enfocat al turisme de congressos quan “una ciutat com Barcelona, especialitzada en aquestes qüestions” ha hagut de cancel·lar grans certàmens per culpa del virus. Pintat, que ha recordat que via esmena va proposar rebaixar el pressupost per al 2020 en cent milions d’euros, ha tret ferro en el moment actual al fet que es posposi l’acabament del vial lauredià.

Comentaris (1)

Trending