Jover defensa que no cal modificar el pressupost per renunciar a un increment salarial

El ministre recorda al PS que la majoria dels seus consellers no estan a dedicació exclusiva i poden compatibilitzar la seva tasca parlamentària amb altres activitats laborals

Eric Jover durant la compareixença.
Eric Jover durant la compareixença. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha assegurat que “no cal fer una modificació de la norma”, referint-se al pressupost, “per fer una renúncia voluntària”, en relació a la decisió dels alts càrrecs de l’executiu i dels grups parlamentaris de la majoria de prescindir de l’increment de salari. Jover ha respost d’aquesta manera als atacs-exigències socialdemòcrates perquè s’esmeni la previsió pressupostària per evidenciar l’anunci fet a través d’un comunicat.

El PS ha assegurat que sí que plantejarà una esmena per tal de proposar que als alts càrrecs del Govern i als parlamentaris s’apliqui la mateixa graella d’increment salarial que s’ha proposat per al sector privat, amb la qual cosa aquells càrrecs que superin els 4.000 euros ja no tindran cap increment i, per contra, ha dit, els consellers que en perceben 1.700 sí que veuran revaloritzada la seva retribució. El líder del PS, Pere López, ha recordat que per a molts dels consellers socialdemòcrates aquells 1.700 euros “són el seu únic ingrés”.

Pere López ha fet declaracions a la plaça del Consell General.

Relacionat

El PS proposa aplicar als alts càrrecs la mateixa graella de pujada salarial que al sector privat

Però el ministre portaveu també ha fet un apunt sobre aquesta qüestió, tot recordant que aquells parlamentaris que cobren 1.700 euros no tenen dedicació plena, amb la qual cosa poden compatibilitzar la seva activitat al Consell General amb una altra activitat laboral. Alhora, i en relació amb la possibilitat d’introduir algun tipus d’esmena, Jover ha indicat que “si els tècnics juristes, quan analitzin la qüestió, ens diuen que és millor fer una esmena a l’articulat, es farà”.

Una reunió anterior del consell econòmic i social.

Relacionat

La CEA demana als consellers generals posar límits a la pujada salarial

El titular de Finances també ha valorat “positivament” el fet que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) s’hagi dirigit als grups parlamentaris demanant-los que introdueixin esmenes per limitar l’increment salarial proposat pel Govern. Eric Jover ha manifestat que, justament, el tràmit parlamentari es tracta d’això. D’analitzar, de valorar i de proposar els canvis que s’escaiguin. En cas contrari “no valdria la pena que els projectes de llei haguessin de passar pel Consell General”.

Comentaris (5)

Trending