Gallardo nega que el responsable d’A2 Security disposi d’un espai de treball ministeri

El ministre de Presidència i Economia manté que Toni Garcia no exerceix cap tipus de comandament respecte del personal del departament

El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença.
El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença. C. ESTEVE / SFGA

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, assegura que el responsable d’A2 Security, l’empresa que ha contractat per assessorar-lo en matèria d’inversió estrangera, Toni Garcia, no disposat de cap espai físic al ministeri i tampoc no exerceix cap mena de comandament en relació amb el personal dels departaments vinculats a l’esmentat ministeri perquè no forma part de l’estructura del mateix.

Gallardo, ferm defensor de la contractació de Garcia, ha hagut de respondre per escrit a diverses preguntes formalitzades pels integrants del grup parlamentari socialdemòcrata. En aquest sentit, el titular de Presidència i Economia insisteix en les seves respostes que “la forma d’adjudicació dels serveis ha estat contractació directa de caràcter sensible” i per la via ordinària. I que els treballs de l’adjudicatari són “la prestació de serveis per a l’assessorament en matèria d’inversió estrangera”.

Gallardo desenvolupa una mica més les tasques encomanades a Toni Garcia a través d’A2 Security dedicades a la “intermediació amb empreses o inversors amb l’objectiu de materialitzar inversió al país”. El contracte està basat en la representació, captació d’inversió i d’inversors perquè puguin venir al país a partir de la cartera de clients que té aquesta empresa i els nous clients que puguin incorporar a la seva cartera de clients.

La presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela

Relacionat

El PS demana els contractes amb A2 security que va realitzar Govern

La feina de Garcia, segons el ministre, és coordinar i organitzar “les reunions amb les empreses o inversors que A2 Security, disposa en la seva cartera de contactes, així com nous clients que vagi incorporant” i donar “suport i assistència al ministre de Presidència, Economia i Empresa a les reunions en matèria d’inversió estrangera coordinades” per la mateixa societat comercial. La durada del contracte pren efecte el dia 5 de juny del 2020 i finalitza el 31 de desembre del 2020 i l’import pels serveis prestats ascendeix a vint-i-un mil dos-cents cinquanta euros (21.250,00 euros), IGI inclòs.

Davant el neguit o fins i tot malestar d’alguns funcionaris que el grup socialdemòcrata va traslladar en les seves preguntes en relació amb la presència de Garcia a les instal·lacions governamentals, Gallardo respon que l’empresari “no disposa de cap espai físic de treball a les dependències del ministeri de Presidència, Economia i Empresa. La seva presència al ministeri és per reunions programades amb el ministre”. El ministre informa també en les seves respostes que Garcia “no exerceix cap tipus de comandament o funció en relació amb el personal dels corresponents departaments ja que no forma part de l’estructura organitzativa del ministeri”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending