Espot avisa que “si els empresaris no augmenten els salaris” l’impuls econòmic no serà complert

El cap de Govern, en el marc d’una extensa anàlisi econòmica, també recorda en relació a l’impacte de la inflació que “els sindicats han de ser raonables i no poden demanar que es puguin incrementar tots els salaris un 10%”

Xavier Espot saludant assistents a l'acte de la Cambra.
Xavier Espot saludant assistents a l'acte de la Cambra. SFGA

“Una classe mitjana sense capacitat adquisitiva té un impacte negatiu en el teixit empresarial i el conjunt de l’economia.” És una de les reflexions en veu alta que ha fet el cap de Govern, Xavier Espot, durant l’acte la Cambra de Comerç per presentar l’estudi econòmic relatiu al 2021 i com a resposta a les valoracions fetes per l’ens cameral. Espot ha reconegut que “el context no és massa alentidor” i que davant “la tendència inflacionista s’hauran de seguir implementant mesures”. I en aquest marc, per exemple, ha parlat de l’augment salarial.

Espot ha tornat a insistir en què cal una “interlocució social” i que cal apujar salaris si es vol aconseguir una reactivació econòmica prou bona. “Si els empresaris no augmenten els salaris i tot ho fiem a què el Govern doni ajuts no contribuirem de la mateixa manera, de forma proporcionada” i, per tant, no s’aconseguirà “l’impuls econòmic” que es podria arribar a aconseguir. Amb tot, però, ha deixat clar que “no només a la patronal i els empresaris també als sindicats” i que hi ha d’haver “acceptacions i renúncies” i que "els sindicats han de ser raonables i no poden demanar que es puguin incrementar tots els salaris un 10%”.

De fet, Espot ha deixat clar que si l’IPC, la inflació, acaba sent de dos dígits, o encara que només s’hi acosti, la situació pot arribar a ser insostenible. Amb tot, però, no ha volgut revelar al final amb quin percentatge d’increment del cost de la vida s’haurà elaborat el pressupost per al 2023 que en una setmana o així hauria d’estar llest. I amb quina previsió, doncs, treballen d’incrementar el salari dels funcionaris.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending