Petició de sis anys de presó per a un padrí acusat d’abusar sexualment de la neta

La fiscalia considera “creïble” la versió de la nena mentre que el processat nega els fets i acusa la mare d’estar al darrere de la denúncia

-
-

El Tribunal de Corts ha jugat aquest dijous un padrí de 86 anys acusat per la seva neta de haver abusat sexualment d’ella. En concret, i segons ha quedat reflectit en l’informe de la fiscalia, l’home hauria aprofitat que la nena estava de vacances a la casa de la família per entrar a l’habitació, fer-li tocaments i ficar-li el dit a la vagina. El processat, que afronta una pena de sis anys, nega els fets i, de fet, al llarg de la vista han desfilat una llarga llista de parents que han volgut desmentir les acusacions tot posant en relleu la incredulitat que els generaven.

El fet principal s’hauria produït, justament, quan la noia, llavors d’uns deu anys, estava de vacances amb els avis a la casa de la família a una població de la costa catalana. Segons es desprèn de l’informe de la fiscalia, que ha recollit la declaració a porta tancada de la víctima-, el processat hauria entrat a l’habitació i, oferint-se per fer-li un massatge, hauria acabat tocant-li els pits, acariciant-li els genitals i, fins i tot, introduint un dit a la vagina de la neta.

En l’informe del ministeri públic aquest ha estat el fet principat tot i que durant la vista també s’ha parlat d’altres actuacions sospitoses. Entre elles, la de fer fotografies eròtiques a la nena o d’haver-li posat pel·lícules pornogràfiques. Amb aquest darrer punt, però, poc s’ha aclarit durant la vista, ja que els títols dels films en qüestió, tot i que segurament no eren del tot adequats per a una menor, no deixaven de ser títols coneguts com ‘Veganza’, ‘Eyes wide shut’ o  ’50 sombras de Grey’.

L'home hauria entrat a l'habitació de la noia, que tindria uns 10 anys, i li hauria tocat pits i genitals i introduït un dit a la vagina

Per a la fiscal les declaracions de la neta eren creïbles i prou evidents per condemnar el processat. En primer lloc, pel fet que “sempre ha donat la mateixa versió”. En segon, per l’informe de la psicòloga que la va atendre. “Crec que em va explicar la veritat i, fins i tot, que es va deixar moltes coses a dir”, ha declarat durant la vista. A més, el ministeri públic ha remarcat que és normal que no denunciés els abusos fins anys després –ho va fer el febrer del 2017-. “És habitual en els casos d’abusos sexuals per part de familiars”, ha indicat. En aquest, la petició de pena ascendeix a sis anys de presó.

L’acusat, en canvi, ha negat tots els fets. Per reforçar la seva negativa, la defensa ha fet declarar bona part dels membres de la família, inclòs el pare de la presumpta víctima, així com els seus cosins i la seva tieta. Tots han coincidit a assenyalar que no es creien que l’home hagués estat l’autor dels suposats abusos. Uns i altres han volgut posar sobre la taula el caràcter “difícil” i “dominant” de la nena i ha defensat la teoria que tot plegat sortiria de la seva mare, de qui l’advocat ha destacat que “pateix un trastorn límit de la personalitat” i que hauria manipulat la filla per fer les acusacions. “Què busca? Fer el que li ha dit la mare o alguna venjança?”, s’ha qüestionat.  

Per al lletrat, s’havia d’absoldre el seu client, ja que “els fets no estan demostrats” donat que “hi ha més que un dubte raonable”. També ha volgut remarcar que “sempre ha tractat fills i nets amb respecte i delicadesa”.

Comentaris (1)

Trending