Pere López, nomenat vicepresident del grup socialdemòcrata al Consell d’Europa

El parlamentari del PS ocuparà el càrrec els propers mesos i fins a principis del 2020

-
-

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha estat nomenat vicepresident del grup SOC -que integra els partits socialdemòcrates, verds i altres formacions d’esquerres- de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. Aquesta vicepresidència s’allargarà tot el final d’aquest any 2019 i el principi del 2020.

El líder del PS ha explicat que el nomenament, tancat en la reunió que el grup SOC va celebrar diumenge a la nit, és “tot un honor”, a nivell personal. A banda, ha remarcat que “sobretot pel nostre país, és important ser presents a l’escena internacional, ser reconeguts i que se’ns ofereixi la possibilitat d’ocupar llocs de confiança i de participació en reunions de més nivell i de més importància que es produeixen en una institució tan important històricament, i avui en dia amb la posada en qüestió de molts fonaments democràtics, com és el Consell d’Europa”.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha assenyalat que ocupar la vicepresidència del grup SOC permet “participar en les reunions del ‘bureau’ i per tant fer aportacions directes, estar en els debats de quines són les posicions que el grup pren davant els debats més importants que tenen lloc després ja sigui en el treball de les comissions o de les assemblees parlamentàries”.

López ha avançat que, entre d’altres, el grup va treballar en una moció en defensa de l’activitat parlamentària, iniciativa del Partit Laborista anglès motivada per la decisió del primer ministre Boris Johnson de deixar sense activitat el parlament britànic. El parlamentari socialdemòcrata entén que aquest text “generà molt debat” i considera que “sembla difícil que els ‘tories’ del Partit Conservador puguin votar en contra”.

D’altra banda, el ‘bureau’ del grup socialdemòcrata també va tractar altres qüestions d’actualitat com les problemàtiques de les eleccions locals a Moscú i Istanbul, on la repressió i la polèmica decisió del president Erdogan no van evitar que l’alcalde socialista, no només repetís, sinó que també ampliés el seu triomf.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending