Pere López, escollit representant del Consell d’Europa al GRECO

El PS també aposta per establir contactes amb el Banc Europeu de Desenvolupament

Comentaris

López, a l'assemblea del Consell d'Europa.
López, a l'assemblea del Consell d'Europa.

El president del grup parlamantari socialdemócrata, Pere López, ha estat escollit representant de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa al Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO). La votació ha tingut lloc durant la sessió d'hivern de l’organisme, que se celebra aquesta setmana a Estrasburg. La candidatura es va treballar a la reunió de Bureau del grup socialista i la seva proposta es va votar a la comissió d'Afers Legals de la Comissió d'Europa, després d'haver analitzat el currículum de tots els candidats, la seva experiència i la trajectòria.

Segons ha explicat el PS en un comunicat, la votació va estar molt igualada amb Serhii Vlasenko, el delegat d'Ucraïna a l’assemblea qui s'ha posat en contacte amb López per assegurar-li que rebrà la seva assistència plena pel que fa a les activitats del GRECO, amb l'esperança de consolidar el potencial de l'organisme.

Millorar la capacitat per lluitar contra la corrupció i el tràfic d'influències, identificar deficiències dins les polítiques d'anticorrupció nacionals i promoure els canvis legislatius i institucionals necessaris són tres dels objectius del GRECO. Actualment el conformen 50 estats, entre els quals figura Andorra.

López ha manifestat que “estic satisfet” tot remarcant que “és important el treball que fa aquesta organització, i per Andorra és bo tenir rellevància dins els organismes internacionals”. El parlamentari socialdemòcrata ha recordat que “des del PS sempre hem defensat que hem d’anar obrint noves presències internacionals i tenir una participació activa en tots organismes als quals ja som pressents, particularment en totes aquelles qüestions vinculades al Consell d'Europa”.

I és que, ha indicat, “avui dia la política es juga més a escala internacional que nacional, a causa de les interconnexions que cada cop són més elevades”. Per tant, ha afirmat, “no es pot viure aïllat del món” sinó que “un petit país com Andorra necessita tenir cada cop més i millors contactes internacionals per ser més forts nacionalment; necessita guanyar pes en els fòrums internacionals”.

En aquest marc, també s’inscriu la voluntat del PS de fer contactes amb relació a l'adhesió d'Andorra al Banc Europeu de Desenvolupament. “A través dels ambaixadors d'Espanya i d'Andorra s'està mirant de posar en contacte tant amb el governador del banc com una de les vicegovernadores que és de nacionalitat espanyola que és una persona de llarga trajectòria amb organismes internacionals", ha explicat López.

El PS vol tenir més informació de les diferents possibilitats que ofereix aquest banc de caràcter marcadament social. “Al nostre entendre és una possibilitat molt interessant per Andorra i que tal com ja hem dit ens comprometem a què sigui analitzada amb molt deteniment”, ha declarat López.

Etiquetes

Comentaris

Trending