Pedro Sànchez demanarà al Congrés una nova pròrroga de 15 dies de l’estat d’alarma

A França la urgència sanitària es prolongarà fins al 24 de juliol

-
-
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que dimecres que ve sol·licitarà al Congrés dels Diputats “una pròrroga de l’estat d’alarma de 15 dies més”. En una compareixença des de La Moncloa, ha subratllat que tots els indicadors demostren que la malaltia “s’està controlant” i que l’estat d’alarma, per tant, “ funciona ”. Ara bé, ha volgut advertir també que en el període de desescalada “serà encara més important el control i la responsabilitat social i personal”.

Segons el president espanyol, l'estat d'alarma ha funcionat i prova d'això és que el virus "està sent controlat", però ha defensat que en la desescalada serà encara més important" el "control i la responsabilitat social i personal". Per això, ha defensat l'allargament d'aquesta mesura excepcional: "hem d'aferrar-nos a determinades certeses, sabem que l'estat d'alarma ha funcionat i sabem que segueix sent necessari". També ha demanat guanyar la batalla al coronavirus "sense perdre el temps en retrets a ningú".

Sánchez necessita una majora simple del Congrés per tirar-la endavant, que fins ara ha aconseguit sobradament, però diversos grups han expressat dubtes sobre el seu suport a una nova pròrroga. PP i Cs han deixat en l'aire el seu vot afirmatiu a la mesura i altres partits, com és el cas d'ERC, ja van defensar que només hi donarien suport si es retornaven les competències a Catalunya.

A França, l'estat d'urgència s'ampliarà fins al 24 de juliol, segons ha aprovat aquest dissabte el consell de ministre. La decisió ha de ser ratificada la setmana vinent per l'Assemblea Nacional i pel Senat.

 

 

 

Comentaris (1)

Trending