Govern descarta fer més campanyes al Pas de la Casa pel tall a la RN22

La desvincula d'altres accions mentre a la població encampadana demanen que es prolongui i volen més informació sobre els ajuts

Un carrer del Pas de la Casa.
Un carrer del Pas de la Casa.
El Govern ha qualificat de puntual la campanya al Pas de la Casa relacionada amb el tall a la RN22. El ministre portaveu Eric Jover ha dit que hi haurà campanyes però no vinculades a un fet puntual. La decisió del Govern arriba després que des del Pas de la Casa es demanés que la prolongació de l'actual campanya, que acaba el 2 de juny, la resta del més i el de juliol. A la població encampadana també volen organitzar una reunió de poble perquè no tenen clar el tema dels ajuts.

El ministre portaveu del Govern, Eric Jover ha dit en relació a la campanya de promoció del Pas de la Casa que s'està fent actualment que "haurem de separar les accions puntuals de les altres per promocionar aquella zona comercial".

L'actual campanya acaba el 2 de juny i la voluntat dels comerciants de la població és que es prolongués la resta del mes i el juliol,  A la població encampadana també volen dur a terme una reunió de poble perquè tenen dubtes sobre el tema dels ajuts. Precisament, Jover ha anunciat que partir d’aquest dimecres ja es poden sol·licitar els ajuts destinats a atendre i donar solucions a la greu situació econòmica generada per l’obligat tancament continuat i de llarga durada de l’accés amb França entre el 28 d’abril i el 15 de maig.


D’aquesta manera, els empresaris afectats per aquesta situació podran sol·licitar al Govern una subvenció de la part de cotització de la CASS (corresponent al període de tancament de la carretera) que assumeix el patró (15,5%) dels treballadors que exerceixen la seva activitat als comerços del Pas de la Casa, així com aquells que estiguin vinculats a empreses de prestació de servei del sector turístic. El Govern assumirà la cotització corresponent al període de tancament de la carretera.


Els sol·licitants hauran d’ajuntar a la demanda el full de cotització social de l’empresa corresponent al mes de maig. Es poden demanar les subvencions, durant els pròxims quinze dies, al Servei de Tràmits.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending