El XocoFest clou amb un balanç positiu de la seva primera edició

Tallers, espectacles infantils, maridatges i música han fet que cada dia s'omplís l'espai de l'antiga caserna de bombers

Un taller infantil de xocolata, aquesta tarda de Dilluns de Pasqua.
Un taller infantil de xocolata, aquesta tarda de Dilluns de Pasqua. Toni Solanelles

La primera edició del XocoFest ha deixat satisfets tant als expositors com els assistents. La xocolata ha atret tant a infants, joves i adults i és que com recorden “és un producte molt llaminer i no entén d’edat” i ha fet molt bona combinació amb les activitats programades al seu voltant, com tallers, espectacles infantils o maridatges.

Després de 10 dies, del 8 al 16 d’abril, dinamitzant Andorra la Vella amb l’espai de l’antiga caserna de bombers com a centre neuràlgic, la primera edició del XocoFest abaixa la persiana amb una bona valoració tant per part dels expositors com dels assistents. “Ens ha anat molt bé, no només a vendre, sinó també per donar-nos a conèixer” ha indicat la copropietària de Xocland, Esther Suils. Una opinió compartida des de l’establiment El Valor que indica “per ser el primer any ha estat un èxit total amb bona repercussió i molta assistència”.

De fet, la combinació de música, tallers gratuïts, maridatges i parades ha funcionat molt bé i ha estat atractiu no només pels més petits, sinó per a tots els públics i és que la xocolata “és un producte molt llaminer i no entén d’edat”, han assenyalat des de diferents expositors. Unes dates on precisament l’ingredient és un dels protagonistes d’aquests dies quan la tradició marca que els padrins i les padrines regalen les mones i ous de Pasqua als seus fillols.

La xocolata “és un producte molt llaminer i no entén d’edat”

Nombrosos turistes i residents han passat aquests dies per l’antiga caserna de bombers ja sigues perquè sabien de la fira o perquè se l’hagin trobat per casualitat. “Treballo i no hem marxat, per tant, ha estat un atractiu a les tardes pels nens”, comenta Yolanda Martínez, resident al país, mentre els petits estan embovats mirant l’espectacle infantil abans de fer el taller, mentre que Sílvia Serrano, turista de Barcelona, ha assegurat que “no hem vingut expressament a Andorra pel Xoco Fest, sinó per la neu, però sabíem de l’activitat per xarxes socials i hem aprofitat per acostar-nos”. En canvi, a Marta Pérez, també turista, l’ha agafat de sorpresa: “Estàvem passejant pel carrer principal i ens hem trobat amb les casetes de xocolata i ens hem apropat a veure què era”.

Com a tota primera edició, sempre hi ha coses a millorar per les properes edicions. En aquests sentit, Suils s’hagués estimat que “hagués estat en una altra època perquè ara ve la gent per si sola”, mentre que per la seva part, des de El Tortell, José Manuel da Silva, ha apuntat que s’hauria de fer “més enfocat a les persones residents” i amb un “format més gran”. Tot i això, tots els expositors aplaudeixen la iniciativa i esperen que tingui continuïtat. Durant aquests dies, Andorra ha estat la parròquia més dolça.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending