Els visitants que pugin en telefèric al Carroi només podran fer excursions amb guies de muntanya

La condició ha estat inclosa al plec de bases a petició de diferents associacions que també hauran d’avalar la universitat que hagi d’elaborar un informe amb els criteris ambients que haurà de complir el projecte

El pic del Carroi.
El pic del Carroi.

El plec de bases que els comuns d’Andorra la Vella i la Massana han aprovat per a la concessió de la construcció i la gestió de futur telefèric del Carroi inclou algunes de les propostes fetes per les associacions que van expressar dubtes sobre el projecte. Així, un cop els usuaris del giny estiguin a dalt del pic, només podran fer excursions supervisades per guies de muntanya i el concessionari estarà obligat a seguir els criteris mediambientals que fixi una universitat avalada per les entitats.

Així ho han explicat les cònsols d’Andorra la Vella i la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné, després de les sessions de comú que han servit per aprovar el plec de bases. Així, totes dues han afirmat que al llarg dels darrers mesos s’han volgut trobar amb associacions, moltes d’elles ecologistes, que s’havien mostrat contràries o, com a mínim, reticents al projecte. Les han escoltat i diverses de les peticions han quedat incloses al document.

Molné i Marsol celebren l'aprovació del plec de bases.

Relacionat

El telefèric del Carroi costarà almenys 40 milions i és “un pas per fer de la capital peu de pistes”

Entre elles, hi ha una proposta que persegueix preservar la zona del pic del Carroi davant una possible invasió sense control de visitants. Per això, ha indicat Molné, és “delimita el lliure accés al medi”. Així, es limitarà les sortides a aquelles excursions supervisades expressament per guies de muntanya.

Una altra demanda inclosa és que l’empresa guanyadora haurà de sol·licitar un informe amb els criteris ambientals que ha de complir el projecte. El centre escollit haurà de tenir l’aval de les diferents associacions.

El plec també inclou que, un cop acabada la concessió, i si finalment s’opta per no continuar amb el telefèric en funcionament, l’empresa guanyadora haurà de retirar les estructures. També haurà d’assumir tots els drets laborals, antiguitat inclosa, dels treballadors encara que sigui una altra empresa o administració qui continuï amb la gestió del giny. Una cinquena proposta acceptada és que la societat guanyadora haurà de ser “molt sensible” amb la instal·lació de foses sèptiques a la zona en cas que hi hagi lavabos.

Comentaris (12)

Trending