Vint-i-un punts d’accés per ‘cobrir’ de WiFi el nucli urbà d’Ordino

Fins a cinc-cents dispositius es poden connectar alhora; els usuaris també tindran cobertura a les parades de bus del poble

David Baró i Xavier Herver durant el lliurament simbòlic.
David Baró i Xavier Herver durant el lliurament simbòlic. COMÚ D'ORDINO

El comú d’Ordino ha recepcionat aquest divendres de forma simbòlica el servei d’Ordino WiFi al nucli urbà del poble d’Ordino. L’acte ha tingut lloc aquest matí a la sala del consell i ha comptat amb la presència del conseller de Comunicació, Sistemes d’informació i GdH, Xavier Herver, i el responsable d’Empresa d’Andorra Telecom, David Baró.

Es tracta d’una xarxa oberta amb l’accés únic ordinoesviu, l’abast geogràfic de la qual inclou el nucli antic, la plaça Prat de Call i tots els edificis públics: l’administratiu del comú, casa comuna vella i la Casa de la Muntanya, tots tres al carrer Major; l’edifici La Font (Casa Pairal i Punt Jove); L’Estudi (LaCapsa, biblioteca i ludoescola), i el CEO. Els usuaris també tindran cobertura a les parades de bus del poble.

La línia d’alta velocitat, fins a 300Mb per segon, permetrà la connexió de 500 dispositius de forma simultània gràcies als 21 punts d’accés que s’hi ha instal·lat. Baró, responsable d’Andorra Telecom, ha titllat la iniciativa de pionera pel que fa a donar servei al ciutadà des d’una administració pública. “És un projecte que hem realitzat per altres clients i empreses però mai abans s’havia fet per un comú”, ha dit el responsable que no descarta tirar-ho endavant a altres parròquies. El conseller Herver, que ha liderat el projecte, ha explicat que l’objectiu és oferir més servei al ciutadà i al turista per a que pugui interaccionar i compartir experiències.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending