Els veïns de la part alta d'Aixirivall demanen una reforma més àmplia de la carretera

No volen que l'actuació es limiti a la zona afectada per l'esllavissada i es queixen que no es fa el manteniment adequat

El tram afectat per la baixada del talús.
El tram afectat per la baixada del talús. Comú de Sant Julià de Lòria

Els veïns de la part alta del poble d'Aixirivall demanen una reforma més àmplia de la carretera secundària 130 i que no es limiti només a la zona afectada per l'esllavissada. Hi ha diversos trams problemàtics amb caigudes de terra i de pedres. Es queixen que no es fa el manteniment adequat.

Els veïns parlen de deixadesa i que no se'ls en té en compte des de les administracions quan fan peticions. Posen com a exemple les esquerdes a la calçada que van sortir fa un parell de mesos. "Van venir, van posar una primera tanca, després una altra i res mes, fins que les esquerdes s'han anat fent grans", lamenta una veïna. Al final de la reunió que va mantenir el cònsol major lauredià, Josep Majoral amb els veïns afectats es va parlar del temps que s'ha tardat en actuar, fet que ha provocat que baixés el talús. "Ens va dir el cònsol que havia enviat una carta a Govern però amb això no n'hi ha prou, cal insistir amb trucades perquè és un tema de seguretat. Sort que no s'ha vist afectat cap habitatge", comenta la mateixa veïna.

Josep Majoral conversa amb els consellers de l'oposició Mari Àngels Aché i Cerni Cairat.

Relacionat

Sant Julià confia en tenir un pas alternatiu divendres a Aixirivall

Ja fa temps que hi ha enrenou a Aixirivall amb la polèmica dels veïns de la Pleta quan van reclamar l'any passat al comú de Sant Julià que d’una vegada per sempre assumís la seva responsabilitat per sanejar els talussos, la muntanya que hi ha a la zona, i s’eviti d’aquesta manera la caiguda contínua de rocs. Lligat amb aquesta situació, encara que no estrictament només arran de les petites esllavissades permanents que hi ha, la comunitat de propietaris va instar a la Batllia una demanda per tal que la corporació laurediana assumeixi la titularitat del vial inicialment privat que condueix als habitatges.

L'increment de població que ha viscut els darrers anys aquest quart lauredià, sobretot a la part alta, ha provocat diversos problemes. Un d'ells és la presència de vehicles estacionats a la carretera en llocs on està prohibit. Això fa que no puguin passar dos vehicles a la vegada.

Comentaris (1)

Trending