Veïns de l’entorn de l’escola de Canillo denuncien perjudicis per la mala gestió del trànsit

Lamenten que malgrat les obligacions de control que els ha imposat el comú, sempre han d’esperar a sortir de casa des que s'obre el centre educatiu fins que hi entra el darrer alumnes o mestre, en un carrer, a més, que fa una més que remarcable pendent

Un dels carrers costaruts que suposen tot un perill al tomb de l'escola.
Un dels carrers costaruts que suposen tot un perill al tomb de l'escola.

Els veïns dels edificis residencials d’Hort Pla, que s’emplacen a l’entorn de l’escola de Canillo, just en un carrer paral·lel una mica més amunt del centre educatiu, denuncien els perjudicis que els ocasiona la forma de gestionar que té el comú del trànsit en aquell indret. Tot recordant que a la zona hi ha carrers costeruts sovint glaçats, asseguren que se’ls impedeix el pas durant les estones d’entrada i sortida de l’escola, obligant-los a haver de planificar diàriament qualsevol moviment si no volen veure’s bloquejats a l’interior de casa,

“Fa anys que ens sentim desemparats per la mala gestió del trànsit a l’hora de l’entrada i sortida escolar. Malgrat que estem obligats a obtenir del comú un passi amb el número de les plaques de matrícula dels nostres cotxes, això no ens servei de res en el moment de voler sortir o entrar als nostres domicilis”, expliquen alguns dels veïns, que hi afegeixen que “els urbans no ens deixen pujar o baixar fins que entra l’últim alumne, pare o mestre”. Diuen que “moltes vegades hem d’esperar mitja hora o més en carrers amb una forta pendent. A més, tenim tot el dret del món de poder arribar a les nostres cases o anar a treballar sense haver de fer previsions a l’avançada”.

WhatsApp Image 2023 01 19 at 18.47.28Alumnes de l'escola de Canillo al tomb de la mateixa.

Els veïns en qüestió asseguren que el despropòsit és tal que en lloc de començar a posar tanques o tancar carrers per allà on menys perjudici causi als veïns, “ho fan al revés. Per lògica, si el carrer té sentit descendent del trànsit, haurien de tallar per dalt per evitar que baixen més cotxes”. “Però lluny de fer-ho així ens acaben ‘forçant’ a fer unes voltes que l’únic que aconsegueixen és que molts de nosaltres arribem tard a treballar”.

PERILLS

I encara més. Perquè adverteixen els veïns que els carrers que hi ha a l’entorn de l’escola són costeruts , “mal preparats”, i “amb prou feina hi passa un cotxe, i amb molt d’esforç, potser un vianant”. “Abans, l’entrada de tots els col·legis era per la porta de baix i un lateral l’usaven de sortida. Des de fa dos anys, a alguna ment brillant se li va ocórrer que la comunitat educativa de l’escola infantil i la francesa entrés i sortís per l’entrada de dalt, és a dir, usant una maleïda ‘rampa de la mort’”, que es com coneixen aquells carrerons atès que els dies de “gelades i neu qualsevol cotxe que pugi o baixi pot patinar, no frenar i provocar una desgràcia”.

Lamenten els veïns que el que no pot ser de cap de les maneres és el que alguns d’ells han hagut de fer: canviar els seus horaris de feina per no haver de baixar els dies de nevada a l’hora de les entrades i les sortides escolars “per por a atropellar algun nen”. I, amb tot, “els senyors agents de circulació l’únic que fan és obligar-te a frenar a la pendent com si fos d’allò més fàcil quan hi ha neu i gel”. Per tot plegat, demanen al comú un pla d’actuació concret i una solució per als veïns de la zona que no els penalitzi pel fet de viure al tomb de l’escola.

Comentaris (9)

Trending