Els veïns d’Arinsal denuncien deficiències en el projecte que es vol fer al costat del telecabina

S'ha creat una plataforma que compta amb unes 150 persones, per mostrar la seva preocupació i rebuig contra la construcció a un terreny 32.000 metres quadrats

Mar Egea i Cyril Despres durant la roda de premsa d'aquest dijous a Arinsal.
Mar Egea i Cyril Despres durant la roda de premsa d'aquest dijous a Arinsal. ALBERT SANJUAN

Una part del veïnat del poble ha creat la Plataforma Estimem Arinsal, que compta amb unes 150 persones, per mostrar la seva preocupació i rebuig contra el projecte que compta amb 32.000 metres quadrats de construcció, sis blocs d’apartaments de fins a 18 metres d’alçada, hotels, comerços i restaurants, tot plegat, segons una de les portaveus de la plataforma, Mar Egea, “una mini ciutat”. Durant el mes de febrer van presentar diverses al·legacions al projecte entrat pel promotor perquè consideren que hi ha diverses deficiències i a hores d’ara no tenen resposta.

El pilot resident de ral·lis, Cyril Despres, i la gerent d’un dels establiments de restauració d’Arinsal, Mar Egea, són els caps visibles de la plataforma veïnal que s’ha constituït per tal de mostrar públicament la seva preocupació al projecte constructiu que es vol dur a terme al costat del telecabina i que, segons han exposat “presenta diverses deficiències”.

El projecte preveu sis blocs d’apartaments de fins a 18 metres, que suposarien 250 apartaments. Comptarien amb hotels, restaurants i comerços i podrien portar fins a 1.000 nous habitants i uns 300 vehicles. Tot plegat, segons Despres, comença a parlar-se a l’agost de l’any passat quan s’assabenten que en aquest terreny es farà quelcom. La sorpresa va ser quan el 30 de novembre es va publicar al BOPA “l’aprovació provisional d’una modificació d’un pla parcial de la parcel·la E14”, ha explicat. En aquest sentit, diu, que al desembre van demanar al comú de la Massana informació i “la preocupació va ser major”.  

Mar Egea ha posat de manifest que “després de dues visites al comú amb el nostre expert en urbanisme vam fer un llistat d’al·legacions perquè al projecte hi havia molts defectes”. Han vist “disfuncions en la tramitació del pla parcial presentat per la propietat, en la reparcel·lació i cessió obligatòria i gratuïta no és conforme la que determina el POUP”. Aquestes al·legacions es van entrar el 2 de febrer i a hores d’ara no han rebut cap resposta per part de la corporació. “Tenim por, no sabem si s’han tingut en compte o no”, ha puntualitzat.

Terreny on s'ha de construir el nou complex urbanístic
Terreny on s'ha de construir el nou complex urbanístic

Des de la Plataforma Estimem Arinsal “estem preocupats” per com afectarà el projecte, entrat abans de la moratòria, si es tira endavant quan el comú encara no elaborat l’estudi de capacitat de càrrega. Deixen clar que no estan en contra de la construcció, però volem saber “si és legal i sostenible”. Al mateix, temps han alertat que en època de màxima afluència de visitants han patit alguns talls de llum i temen que el poble no pugui assumir l’arribada de tanta gent i que les infraestructures no estiguin preparades. Amb tot confien que el propietari “s’ho repensi i modifiqui el projecte rebaixant els metres quadrats”.

La zona d'Arinsal on es vol construir el complex d'edificis

Relacionat

Recollida de signatures contra una nova promoció a Arinsal

La roda de premsa d’avui ha estat una de les primeres accions que han volgut fer des de la Plataforma Estimem Arinsal i, tal com va avançar l’Altaveu, està activa una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org. Mentrestant, des del comú de la Massana s’ha explicat que s’estan estudiant les al·legacions i s’ha deixat clar que es donarà una resposta i, en cap cas, es farà silenci administratiu.

Comentaris (36)

Trending