La vall del Madriu acollirà un projecte de voluntat internacional de la Unesco

La proposta és impulsada pel comú d’Escaldes i està dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys, dels quals deu podran ser del país

Una imatge de la vall del Madriu.
Una imatge de la vall del Madriu. ARXIU

‘El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves’ és el nom de la proposta impulsada pel Comú d’Escaldes-Engordany que la Unesco ha escollit perquè formi part de la seva campanya anual ‘Construir el futur’ que forma part del projecte internacional sobre voluntariat pel patrimoni mundial que impulsa l’organisme. La proposta ha estat, així, un dels 76 projectes aprovats que tenen com a denominador comú, entre altres, estimular el voluntariat entre els joves de 18 a 30 anys.

Durant uns quinze dies, un grup de joves internacional i un grup de joves d’Andorra podrà fer una estada amb un programa d’activitats a la Vall del Madriu-Perafita- Claror. El projecte estarà basada en tres potes que, alhora, coincideixen amb els objectius de la Unesco. La primera d’elles és la preservació. És per això que els treballs que realitzaran els participants consistiran en un taller formatiu i pràctic sobre pedra seca que anirà a càrrec dels tècnics de medi ambient del comú d’Escaldes-Engordany. El segon dels eixos en què se sustentarà la iniciativa és la conservació.

D’aquí que sobre un inventari de flora i fauna es treballi, conjuntament amb un biòleg, en la identificació de les espècies en flora i fauna de la vall més vulnerables davant el canvi climàtic, un del focus d’interès del projecte. Finalment, la tercera de les potes se centrarà en la difusió. En aquest punt, els voluntaris hauran de realitzar unes píndoles audiovisuals informatives que donin a conèixer la Vall del Madriu. El projecte, per tant, té dues dimensions. D’una banda l’educativa i pràctica i de l’altre la difusió d’un lloc patrimoni cultural.

Només deu voluntaris podran formar part del projecte de voluntariat nacional ‘El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves’, que compta amb la col·laboració de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), Velles Cases Andorranes i FEDA. De moment, el comú ja ha rebut un total de cinc candidatures de voluntaris internacionals arribats del Turkmenistan, França, Itàlia, Gàmbia i els Estats Units. En els pròxims dies, el comú escaldenc iniciarà la campanya d’informació sobre el projecte de voluntariat andorrà perquè els interessats del país s’hi puguin inscriure.

Comentaris

Trending