Temor a Canillo que el cost de les passarel·les tibetanes es dispari

Uns rètols a la zona de l’Armiana anuncien la posada en marxa de les obres dels dos ‘ponts penjants’

Fragment d'un dels rètols anunciadors de l'obra.
Fragment d'un dels rètols anunciadors de l'obra.

Una part dels veïns de Canillo -entre els quals els integrants de la minoria comunal- i altres moviments ciutadans com pot ser Ad Hoc temen que el cost de les passarel·les tibetanes que la corporació promou a la Vall del Riu s’acabi disparant. Això, és clar, més enllà de l’oposició que des de certs sectors hi ha vers el projecte, que es considera que lluny d’atraure turisme el que fa és espatllar un espai natural de gran bellesa.

L’aparició els darrers dies d’alguns rètols informatius de l’inici de les obres a la zona de l’Armiana, on ja fa dies que s’hi està treballant, ha aixecat diversos dubtes. D’entrada, que malgrat que s’havia dit que una de les dues passarel·les s’ajornava per veure l’evolució de la situació econòmica i de tot plegat, el que està clar si es tenen només en compte els indicadors és que la intenció ja decidida és tirar endavant les dues passarel·les.

L’import dels dos ‘ponts penjants’, segons que informa el rètol, és de 2.612.479,10 euros. Però aquí, asseguren les fonts consultades, cal afegir-hi altres conceptes que ja estan abonats, compromesos o pressupostats i que podrien fer que, per pocs ensurts que hi hagi, tot plegat superi els 4 milions d’euros. El projecte el desenvolupa l’UTE Grans Passarel·ls Himalaienes Eric -Desplom i la propietat delegada ha estat confiada a Semsa.

Segons les fonts consultades, més enllà de les passarel·les pròpiament dites, les proteccions i ancoratges suposen una inversió d’1.150.000 euros. Durant el 2020 es va contractar un suplement de crèdit de 650.000 euros. Es va haver d’adquirir un terreny a raó de 110.000 euros per salvar uns esculls que hi havia, es van haver d’abonar en xifres rodones uns 20.000 euros en informes i s’ha llogat un terreny per dipositar-hi material. El pressupost per al 2021 reflecteix una partida de 400.000 euros per condicionar les dues bandes del pont, per fer un rectificat a l’arribada dels ponts i per les casetes informatives.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending