El Pas espera un bon cap de setmana després d’una ‘reobertura’ correcta però no espectacular

Força més visitants que els darrers dies, sense ser però una exageració, han arribat a la localitat fronterera, que alhora ha vist com moltes més botigues han aixecat la persiana

Vista d'un dels aparcaments del Pas de la Casa.
Vista d'un dels aparcaments del Pas de la Casa.

L’aixecament de les limitacions de la mobilitat a França ha comportat, com s’esperava, una major afluència de visitants al Pas de la Casa. S’espera que l’arribada de turistes vagi en increment fins al cap de setmana, que hi hauria d’haver un molt bon nivell de clients i vendes. Caldrà veure quina repercussió té el toc de queda que es manté al país veí del nord. Els comerciants de la localitat fronterera estan esperançats en què aquests dies, i sobretot el proper cap de setmana, els permeti agafar una mica, només una mica, d’oxigen.

Encara que els botiguers esperaven treballar més del que ho estan fent des que es va permetre el pas dels residents a l’Arieja i els Pirineus Orientals, vista com està la situació a tot arreu es vol mirar d’aprofitar al màxim el que doni l’increment de visitants. Que aquest dimarts hi ha més moviment que ahir, quan ja es va notar un tímid repunt de visites, és indubtable. I que els dies anteriors l’afluència és molt major. Però ni de bon tros s’han viscut les cues que hi va haver al juny quan es va deixar enrere el confinament pràcticament total.

En la sensació de més activitat -que és més que una sensació, com s’ha dit- també hi ajuda que establiments que fins ara estaven tancats, aquest dimarts han decidit apujar la persiana esperant que arribin les vendes. Aquest dilluns, i fins dimarts de la setmana que ve, a més, s’ha ubicat a la plaça de l’Església un mercat de Nadal de venda de productes tradicionals i artesanals. Aquest dimarts no s’han observat problemes amb el control duaner i la limitació a dos paquets de tabac per persona.

Comentaris (4)

Trending