Soldeu-el Tarter va guanyar l’hivern passat 1,6 milions d’euros tot i el tancament abrupte

Aquesta temporada d’estiu, tot i les limitacions derivades de la pandèmia, Ensisa ha experimentat unes dades de rècord

El director general d'Ensisa, David Hidalgo, fent les explicacions.
El director general d'Ensisa, David Hidalgo, fent les explicacions.

L’empresa explotadora de les pistes d’esquí de Canillo, de Soldeu i del Tarter (Ensisa) va tenir la temporada d’hivern passat uns beneficis d’1.625.000 euros tot i el tancament abrupte que va suposar l’esclat de la crisi sanitària. És el mateix guany que l’hivern anterior tot i estar molts menys dies oberts. “Vam tenir un desembre, un gener i un febrer de rècord”, ha explicat el director general d’Ensisa, David Hidalgo.

El superàvit prou important, pràcticament el mateix que l’obtingut arran de la temporada 2018-2019, es va donar després d’amortitzar entre 8 i 9 milions el darrer curs hivernal últim i de què l’immobilitzat tangible passés de 85 a 88 milions d’euros. La tresoreria es va reduir un milió d’euros, els ingressos especials derivats dels patrocinis es van reduir de manera lògica atesa la no celebració dels campionats mundials d’esquí, que van fer que ingressos no recurrents caiguessin. Hidalgo també ha explicat que l’endeutament es va reduir d’entre tres i quatre milions d’euros i hi va haver una segona ampliació de capital per fer front a les obres de la plataforma esquiable de Soldeu, passant de 31 a 33 milions d’euros.

La temporada passada hivernal hi va haver 110 dies d’obertura que van produir a Grandvalira 1.634.000 forfets venuts, els mateix que el curs abans amb un mes més de temporada, per dir-ho en xifres rodones. Hidalgo ha destacat durant una sessió telemàtica del consell de comú de Canillo, en la qual també ha explicat que Nevasa (la societat que comercialitza Grandvalira) va tancar amb 200.000 euros de dèficit, atès que havia fet tot una campanya de màrqueting que en haver de tancar abans no va poder acabar de rendibilitzar.

dades grandvalira
 

El director general d’Ensisa ha destacat, per exemple, el bon comportament que va tenir el sector de la restauració, arribant al punt que cada client gasti uns 10 euros en consumició diària. David Hidalgo també ha explicat que aquest darrer estiu, tot i les limitacions derivades de la pandèmia, també ha estat “de rècord”. El màxim responsable d’Ensisa, que ha estat felicitat per tots els membres de la corporació, ha destacat el bon comportament de la tirolina del Món Màgic i, també, l’èxit del tobogan del Magic Gliss, que va fer unes 25.000 baixades, que és el que necessita l’activitat per ser rendible en tot un any. Hidalgo ha destacat que ara per ara hi ha 25.000 baixades a l’estiu i 25.000 a l’hivern.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending