Sobrecost de 722.000 euros en les obres dels Serradells

El comú haurà d’aprovar un pagament extra a Locubsa, ja que aquesta constructora va acabar fent treballs que, inicialment i per error, es van imputar a la rehabilitació de la façana, de la qual es va fer càrrec Progec

La renovada piscina dels Serradells.
La renovada piscina dels Serradells.

Les obres de reforma de la piscina dels Serradells costaran més cara del que s’havia estimat. En total, prop de 722.000 euros més. En la sessió d’aquest dijous el comú d’Andorra la Vella haurà d’aprovar el crèdit que haurà de permetre fer front al pagament a l’empresa adjudicatària, Locubsa, d’aquesta quantitat. El motiu és que la constructora es va haver de fer càrrec de treballs que, en un primer moment, s’havien imputat, per error, a Progec, que havia de refer la façana afectada per l’incendi.

La situació arrenca del març del 2020, quan el comú va aprovar l’encàrrec dels treballs de la reforma. En el seu dia, el concurs per a les obres de reconstrucció, reforç estructural i condicionament del centre esportiu dels Serradells es va dividir en tres lots. La voluntat era tenir dues opcions a l’hora d’adjudicar les obres. Una, encarregar-lo tot a una empresa. La segona, que Progec, la constructora responsable de les obres de la façana on es va generar l’incendi que va destruir la piscina, acceptés continuar amb el projecte, assumint la part dels treballs ja feta quan es va declarar el foc. Cal recordar que, finalment, es va arribar a un acord amb aquesta societat.

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Relacionat

Comú i Progec tanquen l’acord que evitarà la via judicial per l’incendi dels Serradells

Així doncs, per un costat es va declarar desert el lot 2, el de la rehabilitació de la façana, que continuaria fent Progec. Els lots 1 i 3 es van encomanar a Locubsa, per un import de 461.000 i 3,7 milions d’euros respectivament. Les obres, cal recordar es van acabar el passat estiu i la piscina torna a estar totalment operativa des de l’agost.

Durant les obres, però, es va constatar un error. A l’hora de repartir les partides dels diferents treballs, al segon lot es van incloure obres de reforç estructural de la coberta que havia estat afectada per l’incendi. Segons l’informe del cap d’àrea d’urbanisme, “resulta evident que aquestes havien de ser executades per l’empresa encarregada de la reconstrucció de l’edifici no pas la que feia la rehabilitació de la façana”. És a dir, per Locubsa i no pas per Progec. La situació es repetia amb altres parts dels treballs de menor envergadura com ara la plataforma per a l’execució de les obres en alçada o els baixants.

I, efectivament, Locubsa es va encarregar d’aquesta part del projecte, lògicament amb un augment del cost. Aquest finalment ascendeix a 4,894 milions. És a dir un 16,82% més de l’import per qual es va fer l’adjudicació. Ras i curt, prop de 705.000 euros. A aquesta xifra s’ha de sumar-ne una altra: la corresponent a una sèrie de treballs previs necessaris perquè el pèrit judicial pogués fer els seus informes. Com que la constructora ja tenia equips a l’obra i s’entenia que aquestes actuacions ja formaven part de l’enderroc, els hi van ser adjudicats de forma directa i urgent. El cost és de 17.000 euros.

Per tant, en total hi ha un sobrecost no previst en l’encàrrec inicial important. En total, prop de 722.000 euros que, ara, el comú ha de pagar. Per fer-ho, el ple d’aquest dijous ha d’aprovar un crèdit extraordinari que permeti fer front a aquesta obligació.

Comentaris (21)

Trending