Shakira i Piqué protagonitzen el judici dels contrabandistes del carnaval d’Encamp

L'exfutbolista ha estat el cap de la colla i la cantant ha aparegut com a testimoni de l'acusació en un acte que ha omplert la plaça dels Arínsols

Comentaris

Els participants al judici al final de l'acte.
Els participants al judici al final de l'acte. COMÚ D'ENCAMP

El judici dels contrabandistes del carnaval d’Encamp ha omplert un any més la plaça dels Arínsols deixant escenes plenes d’humor i comicitat. L’acte ha començat pels carrers de la vila amb la persecució de la colla dels contrabandistes, que enguany ha comptat per primera vegada amb integrants dones. Després de diversos intents d’escapolir-se de la patrulla de carabiners espanyols, aquests han sigut atrapats amb els farcells i portats a la plaça, on se’ls ha realitzat el tradicional judici.

Damunt de l’escenari el protagonisme ha recaigut sobre el tribunal andorrà, compost pel fiscal i el jutge, i el gran advocat dels pobres, que enguany representava ser el conegut productor musical i compositor Bizarrap. Pel que fa al cap dels contrabandistes, l’anomenat ‘El Sis Dits’, ha resultat ser l’exfutbolista i empresari Gerard Piqué, i com a testimoni de l’acusació ha aparegut la cantant Shakira. Amb aquests personatges en escena, s’ha fet una versió encampadana de les cançons ‘Pa tipos como tú’ i ‘Quédate’, que han exaltat temes relacionats amb la comissió de festes, el comú i altres situacions d’Encamp.

També s’ha utilitzat l’humor per introduir temes nacionals, com les coalicions electorals, i parroquials, com Prada de Moles. Després de diversos discursos satírics, i gràcies a un feix de bitllets passats de sotamà, eldefensor del poble ha aconseguit convèncer al jutge perquè dictés l’absolució dels encausats. La cònsol major del comú d’Encamp, Laura Mas, ha destacat que un any més “el judici ha estat un èxit, amb sàtira actual i temes polítics, que sempre són ben esperats”. A més, ha destacat que aquest any “s’han fet les lletres noves de les cançons que han sorgit durant la representació, i la veritat és que han treballat molt, des de l’estiu que ho estan preparant”.

Fent un balanç dels primers dies de Carnaval, la cònsol ha remarcat que “està anant tot bé, estem molt contents”. A més, “encara queden moltes activitats per a tots els públics”. En acabar el judici, els assistents han gaudit d’una botifarrada popular amb les botifarres extretes de la matança del porc que ha tingut lloc aquest diumenge al matí. Des de primera hora, els voluntaris i voluntàries han preparat 2.000 racions de botifarra blanca i negra.

De cara a dilluns, a les 15 h hi haurà un passacarrers per la vila amb ‘Xaranga Estrella Band', i a les 16 h, el tradicional Ball de l’Ossa, el primer després de la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. L’acte es farà a l’aparcament del Prat de l’Areny i, posteriorment, hi haurà el repartiment d’all i oli.

Comentaris (1)

Trending