La segona edició de la Pitavola del Comapedrosa estrena ‘versió nocturna’

La firma mercat que té Arinsal com a epicentre convoca un grapat d’activitats durant tot el cap de setmana

Autoritats al mercat 'nocturn' aquest vespre.
Autoritats al mercat 'nocturn' aquest vespre. EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

La segona edició de la Pitavola del Comapedrosa s’ha posat en marxa aquest divendres. Ho ha fet en diferents etapes i ha tingut un moment especial amb l’encesa dels llums al mercat d’Arinsal. La ‘versió nocturna’ de la fira és una de les grans novetats d’aquest segon capítol d’un certamen que es vol consolidar amb tot un seguit d’activitats que se celebren durant tot el cap de setmana.

El nucli antic d’Arinsal és l’escenari d’aquest certamen multidiscplinar, amb més parades i un programa encara més ampli que en la primera edició. El mercat compta amb prop d’una quarantena d’estands d’artesans i productors locals del país però també dels pirineus catalans i francesos. “El punt fort d’aquest mercat és la seva localització, al nucli antic del poble d’Arinsal”, assegura el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde. La Pitavola va néixer l’any passat amb la voluntat de convertir-se en una cita fixa per celebrar l’aniversari del Parc Natural del Comapedrosa. “La protagonista de la Pitavola és la natura però també els habitants i els productors del territori, tant d’Andorra com de les zones veïnes de Catalunya i França, ja que els tres territoris conformen el Parc Pirinenc de les Tres Nacions”, afirma Gueimonde.

Després de la bona acollida de l’any passat, enguany s’incrementa l’oferta, amb una cinquantena de propostes, que van des de les sortides guiades, als tallers per a petits i adults o les demostracions d’oficis tradicionals. Hi ha diverses novetats, com la il·luminació del mercat, que permet ampliar l’horari de divendres i dissabte fins a les 10 de la nit. També es crea un nou espai, el Niu, al costat del camí de Percanela, amb estands de cervesa artesana i concerts de música tradicional i chill out.

Comentaris

Trending