La segona edició del Movlav se centra en les arts plàstiques, els eSports i el desenvolupament humà

Les activitats s'iniciaran el proper 2 de març i acabaran el 17 de juny, en un projecte que està destinat al jovent i a les seves famílies

Comentaris

David Murias, impulsor del projecte, i Mireia Codina durant la roda de premsa de presentació del projecte.
David Murias, impulsor del projecte, i Mireia Codina durant la roda de premsa de presentació del projecte. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Després d’una primera presa de contacte amb els joves i les entitats durant la primera edició del Movlav, aquest any se’n celebra una segona del 2 de març al 17 de juny. Al llarg de quatre mesos, i tal com ha explicat en la roda de premsa de presentació del projecte el seu impulsor David Murias, "l’objectiu no és proposar concursos on es busqui l’afluència i la participació dels joves, sinó que les noies i els nois participin i treballin en cinc àrees concretes". La corporació destina 41.800 euros a la segona edició del projecte 

De fet, de les diferents activitats que es van organitzar la primera edició van sorgir necessitats diverses, cinc àrees de treball: la motivació, l’autoestima, les relacions humanes, el futur i els valors humans. Així, escoltant les opinions dels joves i els seus punts de vista es portaran a termes els següents projectes: comunitats de joves, e-games i entorn del jovent.

En aquest sentit, la cònsol menor, Mireia Codina ha assenyalat que, per primer cop, es farà un taller extraescolar d’e-games i educació pensat pel jovent però que també anirà acompanyat d’una xerrada per a les famílies. La festa d’inauguració tindrà lloc el dissabte 4 de març i s’han previst 13 activitats. La primera edició de Movlav va comptar amb 20 concursos i hi van participar 317 noies i nois.  La primera edició va generar polèmica ja que la minoria comunal va criticar l'elevat pressupost i la poca participació.

Codina, ha manifestat que "en la primera edició ens vam adonar que el jovent es mou pels seus interessos" i, per aquest motiu, s'ha decidit reduir les activitats respecte de l'any anterior, però focalitzar-les en aquells aspectes que els hi creen més interès. El programa d'activitats es divideix en blocs. Pel que fa al primer, s'oferiran tallers extraescolars d'arts plàstiques i d'iniciació al tatuatge. L'objectiu d'aquesta activitat, que se celebrarà en diferents dies del mes de març, té la finalitat que els joves descobreixin el seu potencial i aprenguin a conviure de forma saludable amb els altres a partir de diferents disciplines artístiques.

El segon bloc se centrarà en l'skate i l'art urbà. En aquest cas, s'oferirà als participants la possibilitat de formar part de la construcció del primer mòdul a Andorra fet per a skaters millorant l'skate park de Sant Julià de Lòria treballant de manera conjunta i enfortint els vincles existents o bé aquells que es puguin crear 'a posteriori'. Quant al tercer bloc, que s'enfocarà en els eSports i els videojocs, els joves prendran part de diferents tallers on cada videojoc estarà associat a una de les cinc àrees temàtiques (motivació, autoestima, relacions humanes, futur i valors humans), i on també hi haurà una xerrada a càrrec d'Álvaro González, reconegut creador de contingut resident al Principat que parlarà sobre els 'eGames' i els hàbits saludables.

A banda d'aquestes activitats, el programa també inclou el 'Cafè filosòfic', una iniciativa que té la vocació d'escoltar les aportacions de la ciutadania d'una manera més distesa en un establiment de restauració de la parròquia. A més a més, hi haurà tallers intergeneracionals de billar i petanca entre avis i nets; tallers per treballar les relacions entre pares i fills, i festes centrades en els videojocs, els esports i l'art.

Comentaris (3)

Trending