Sant Julià tindrà una plaça elevada a l'avinguda Rocafort

Permetrà donar resposta a l’actual problemàtica d’inundabilitat que pateix la zona i, a més, haurà de revitalitzar la part alta del poble

Comentaris

L'avinguda Rocafort, a Sant Julià de Lòria.
L'avinguda Rocafort, a Sant Julià de Lòria. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria construirà un nou espai públic a l’avinguda Rocafort. Es tracta d’una plaça elevada que permetrà donar resposta a l’actual problemàtica d’inundabilitat que pateix la zona i, a més, haurà de revitalitzar la part alta del poble, coneguda com a Rocacorba.

L' espai públic tindrà uns 600 m2 amb accés des de l'avinguda Verge de Canòlich. És un dels projectes 'estrella' d'aquesta legislatura en una zona, al final del poble en direcció Andorra la Vella, que ha patit sempre l'estar allunyada del nucli principal.

La reobertura del centre comercial de les Arades després de l'enderroc de les botigues Josa ha aportat una mica més de dinamisme. El comú encapçalat per Montserrat Gil i Manel Torrentallé va fer un intent de revitalització amb la celebració d'un mercat mensual que es va deixar de realitzar amb el canvi d'equip comunal.

Pensant en el sector comercial, s’està revisant el pla de reactivació econòmica de la parròquia i es crearà una pàgina web turística que integri totes les empreses de la parròquia. Tota l'acció comunal va destinada a la millora de la qualitat de vida dels lauredians en clau de sosteniblitat i cura per al medi ambient.

En aquest àmbit, en breu es preveu treure a concessió la coberta del Centre Cultural i de Congressos Lauredià per instal·lar-hi energies renovables, que ajudaran a rebaixar la petjada de carboni de l’administració.

Comentaris (2)

Trending