Sant Julià imposa als amos de gossos l’obligació d’anar equipats amb bosses i ampolles d’aigua

El comú modifica l’ordinació sobre tinença d’animals i eleva fins a 150 euros les multes a aquells propietaris que no vetllin per la higiene dels espais públics alhora que instal·la tres nous pipicans

El nou dispositiu per a gossos a l'aparcament del Trillà.
El nou dispositiu per a gossos a l'aparcament del Trillà. COMÚ DE SANT JULIÀ

Els propietaris de gossos hauran d’anar per Sant Julià equipats amb bosses per recollir els excrements i amb ampolles d’aigua per reduir els efectes de les miccions a la via pública. El comú lauredià ha acordat una modificació de l’ordinació de tinença d’animals que imposa noves obligacions als amos especialment de cans veient la brutícia que generen i amb la voluntat de fer mantenir una mica més neta la parròquia. Les multes per incomplir l’ordinació s’eleven a 150 euros.

La corporació introdueix tres nous paràgrafs en un dels articles. Així, “els animals de companyia han d’efectuar, amb caràcter preferent, les seves deposicions i miccions en els espais que el comú de Sant Julià de Lòria habiliti en concepte de ‘pipican’ o, en el seu defecte, en els embornals de la xarxa de clavegueres i a la part inferior de la vorada de les voreres”. “El propietari i/o posseïdor de l’animal ha d’evitar que l’animal embruti les vies i els espais públics, especialment pel que fa les miccions a façanes d’edificis i mobiliaris, procedint de forma immediata a diluir l’orina de l’animal amb aigua i a retirar les matèries fecals, netejant la part de la via o el mobiliari públic que en resulti afectat si fos necessari.”

També es disposa com a punt últim introduït a banda del que estableix que les sancions a qualssevol incompliment s’eleva a 150 euros que “a efectes de complir amb les obligacions contingudes en l’apartat precedent, els propietaris i/o posseïdors d’animals de companyia que transitin per la via pública han d’anar equipats d’una ampolla d’aigua per diluir l’orina de l’animal, i bosses per recollir els excrements. En cap cas es podran utilitzar productes químics tòxics per complir amb el deure de neteja de la via pública, a excepció d’aquells productes que estiguin preparats a tal efecte”.

Tres nous ‘pipicans’ s’ubiquen o s’ubicaran a la zona de les Arades, per donar servei als veïns de la Borda del Jaile; a l’aparcament del Trillà a la carretera de Nagol; i a la zona dels horts del riu, a la carretera de la Rabassa

El conseller responsable del manteniment entre altres departaments, Rossend Duró, ha explicat que hi ha indrets de la parròquia, com l’aparcament del Trillà, que “semblaven una disbauxa de gossos”.  I que els operaris quan hi anaven per exemple a treure les males herbes primer s’havien de desinfectar. D’aquí que se sigui més estricte amb les noves obligacions als propietaris dels gossos. La presència dels excrements a la via pública és una de les principals preocupacions de la ciutadania, com ha reconegut tant Duró com el cònsol, Josep Majoral.

El conseller també ha explicat que s’han adquirit tres nous ‘pipicans’, de diverses dimensions, per facilitar que els propietaris dels gossos puguin dur els seus animals en llocs més recollits. Un d’aquests dispositius s’ubica a la zona de les Arades per donar servei, també, a tots els propietaris de cans que viuen a la Borda del Jaile. Un altre dels ‘pipicans’, justament, es col·locarà a l’aparcament del Trillà. I encara hi haurà un altre dispositiu a la zona dels horts del riu, enfront de l’aparcament del Rabetó. La intenció comunal, si el pressupost arriba, és poder instal·lar nous ‘pipicans’ a la zona baixa del nucli principal de la parròquia i, també, al nou vial que s’ha obert paral·lel a Francesc Cairat.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending