Sant Julià implementarà una proposta d’educació vial sorgida d’una classe d’FP

El projecte, elaborat per alumnes de batxillerat professional socioeducatiu, està adreçat a infants de l’escola bressol, uns nens que no tenien, fins ara, material per aquesta ensenyança

Els alumnes d'FP que han ingeniat la proposta.
Els alumnes d'FP que han ingeniat la proposta. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Una classe d’alumnes de batxillerat professional socioeducatiu del centre de Formació Professional d’Aixovall va presentar a principis d’any una proposta de projecte de seguretat viària per a infants menors de tres anys que han fet com a treball d’una de les assignatures que cursen. La iniciativa, pensada per iniciar en aquesta matèria als alumnes de l’escola bressol, es va fer arribar al comú de Sant Julià. Ara, la corporació ha decidit adaptar-lo a la llar d’infants.

I és que, fins ara, aquest centre no tenien cap material adreçat a nens d’aquesta edat. Aquest dijous, la cònsol menor, Mireia Codina; la consellera de Social, Maria Servat i el coordinador de l’escola bressol Laurèdia Xics, Sergi Salvadó s’han desplaçat fins a les dependències d’Aixovall on han escoltat de primera mà la proposta formada per una cançó, dos recorreguts, un conjunt d’imatges relacionades amb els recorreguts, un conte i la plantilla del logo per marcar els traçats.

Allà mateix, Codina els ha assegurat que el comú està interessat a implementar aquest projecte de cara a l’any vinent i s’ha acordat establir una nova trobada amb els alumnes per fer-los el retorn, ja que la corporació pensa introduir algunes modificacions tot i que respectarà la base troncal de la iniciativa. “Estem gratament sorpresos de la qualitat del què heu pensat”, els ha manifestat la mandatària lareudiana.

Per a la corporació el projecte té interès perquè el Pla d’Educació Viària del Govern comença a partir dels quatre anys, però molts dels infants de l’escola bressol ja caminen i per això es creu necessari que coneguin els perills que hi ha a la via pública. Per això, els estudiants han analitzat els recorreguts més habituals dels infants que són el que va des de l’escola fins a LAUesport i un altre que va al parc del Prat del Senzill.

Per facilitar els desplaçaments, i seguint el camí escolar dels més grans, proposen pintar en color verd uns esquirols en la zona segura de la vorera per on circularan els infants. El projecte també recull els punts de perill i recomanacions per superar-los i fer així més fàcil la tasca de les educadores.

La presentació s’ha fet en presència de la professora del centre Lydia Magallón i la directora Anna Magallón. Aquesta darrera ha elogiat la capacitat dels alumnes i els ha recordat la importància de fer coses que tinguin implementació real i que no es quedin en mera teoria. “Teniu molt potencial i l’heu d’explotar més enllà d’aquest centre sigui quin sigui el camí que cadascú triï”, els ha dit.

Comentaris

Trending