Sant Julià engega un ambiciós projecte per motivar el jovent de la parròquia i del país

MOVLAV és un moviment social i educatiu promogut pel comú lauredià i pel filòsof David Murias

Comentaris

Codina, Majoral i Murias durant la roda de premsa d'aquest dimecres a Sant Julià.
Codina, Majoral i Murias durant la roda de premsa d'aquest dimecres a Sant Julià. B.N.

MOVLAV Sant Julià és un moviment social i educatiu juvenil de la parròquia laurediana que busca principalment l’activació i implicació del jovent amb la seva societat, a la vegada que un creixement en el seu desenvolupament humà a nivell d’actitud i valors de cara a afrontar i viure la vida. La presentació s’ha fet aquest dimecres en roda de premsa.  L’acrònim MOVLAV respon a les paraules ‘moviment’ i ‘lauredià’. La lletra ‘v’ del final de les sigles ‘lav’ té una millor i més impactant pronunciació com a marca.

 

El comú de Sant Julià de Lòria, des de fa ja algun temps, ha detectat la baixa implicació social dels joves amb la parròquia i també amb el seu exercici de responsabilitat com a líders i arquitectes futurs del territori lauredià. Per la cònsol menor Mireia Codina, “si atenem a la idea que la joventut és el present i el futur de la parròquia, el nucli de tot, per tant tot depèn d’ella, i la mateixa joventut no s’implica en aquest deure moral d’actor i subjecte principal de la parròquia, Sant Julià perd la seva identitat i idiosincràsia particular com a territori nacional”.

Codina ha opinat que "ara és el moment de tirar endavant aquest projecte després de dos anys de confinaments" El cònsol major, Josep Majoral ha assenyalat que "el jove no només és el futur perquè també es clau per realitzar el present" i ha recordat que implicar al jovent ja era un punt dell programa electoral a les darreres eleccions comunals del 2019.

Durant cada cap de setmana es celebraran al voltant d’una vintena de concursos

El projecte consisteix en  mobilitzar socialment a la joventut laurediana i del país des d’una mirada educativa i de desenvolupament humà, a través d’unes Olimpíades Culturals organitzades per diferents entitats i associacions de la parròquia, i que aniran del mes de febrer fins a l’abril.  Durant cada cap de setmana es celebraran al voltant d’una vintena de concursos que expressaran diverses temàtiques i continguts com: tornejos esportius, certàmens d’arts plàstiques, proves de cant, expressió corporal i teatre, ball urbà, concursos de retòrica i argumentació, d’skate, sports games, batalles de galls o competicions educatives entre pares i fills.

Per al filòsof i impulsor del MOVLAV, David Murias, “amb aquest ampli ventall de concursos es vol crear un moviment social on el jove tingui el protagonisme que es mereix i, a l’hora, per mitjà d’aquestes competicions i activitats pugui aprendre, integrar i desenvolupar capacitats, valors i actituds que li serveixen per adquirir una personalitat idònia de cara a solucionar i donar-li respostes a les circumstàncies de la seva vida, així com crear el seu futur i ser una part activa i participativa de la societat i del seu temps”.

També considera que “a  la joventut se´ls hi ha de donar motius per a que es mogui, i la competitivitat, en aquest cas cultural, és una força natural que sedueix a l’home. Aquests concursos, reptes i esdeveniments representen educativament parlant la competitivitat entre el jovent, activant la seva actitud i els seus valors". Ha afegit que mai s'havia dut a terme un projecte d'aquesta magnitud al país. Ja s'han mantingut contactes amb tots els punts joves del país tenint en compte que el projecte és d'envergadura nacional. Segons Murias, "els joves tenen moltes coses a aportar".

La temàtica escollida és la de la Dama Blanca d'Auvinyà

Per aquest naixement de MOVLAV Sant Julià s’ha escollit una temàtica, i en aquest cas és la de la llegenda de la Dama Blanca, ja que com a vehicle de comunicació i difusió sempre ha estat un canal molt potent per a representar una de les característiques més importants de Sant Julià de Lòria com a parròquia, que no és un altre que la de mantenir i difondre les seves tradicions, les seves arrels i la seva història. La llegenda compleix a la perfecció aquesta funció de transmissió del saber i de mostrar la idiosincràsia de la parròquia.

Comentaris (6)

Trending