Sant Julià convoca la segona edició del concurs ‘Murs que parlen’

Els guanyadors han estat Samantha Bosque i Reunió de Papaia, que estamparan les seves idees en dues noves ubicacions a la parròquia

La ubicació on estamparà el seu mural Reunió de Papaia
La ubicació on estamparà el seu mural Reunió de Papaia

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat la segona edició del concurs de pintura ‘Murs que parlen’. Enguany, la inauguració està inclosa en la programació de la XIX Vila Medieval. Els guanyadors han estat Samantha Bosque, que ja va participar a la primera edició, i Reunió de Papaia, que estamparan les seves idees a dues noves ubicacions de la parròquia.

L’esdeveniment té caràcter anual i dóna la possibilitat de mantenir les obres de manera indefinida o renovar-les, si es considera convenient. Entre els objectius del projecte ‘Murs que parlen’ destaca difondre la cultura artística i convertir Sant Julià en un referent, posant l’art a l’abast de la ciutadania, dinamitzant el poble i potenciant el turisme. Així mateix, es vol donar visbilitat als artistes i altres formes d’intervenció en l’espai públic.

La temàtica de les obres d’enguany havia de fer referència als béns d’Interès Cultural Immobles d’estil romànic que es troben a Sant Julià, així com les pintures murals o objectes litúrgics que s’hi troben a dins. Des del comú es va destacar la importància que els béns tinguessin protagonisme en la proposta artística, donat que l’objectiu es basa en la promoció de la cultura de la parròquia laurediana. Al concurs públic s’hi varen presentar quatre artistes, quedant guanyadors Samantha Bosque i Reunió de Papaia.

Dels projectes presentats, el jurat va valorar especialment una estètica innovadora, la potència visual del missatge, l’adequació a la demanda temàtica del plec de bases tècnic i l’harmonia amb l’entorn i l’adaptació al pressupost. La cònsol menor, Mireia Codina, ha manifestat que “són uns murals molt fàcils de pintar perquè no requereixen bastides ni res similar”. Els artistes començaran a treballar durant la darrera setmana del mes d’agost. La primera ubicació, on intervindrà Samantha bosque, serà davant de la Casa Comuna, a l’avinguda Verge de Canòlich. Reunió de Papaia, per la seva banda, ho farà a la carretera de la Rabassa, a l’alçada del camí de la Creueta.

Comentaris

Trending