El saló Gourmet dóna el tret de sortida al cap de setmana gastronòmic a Ordino

L’avantsala de la Mostra, que tindrà lloc el pròxim diumenge, és el complement per donar a conèixer els productes i els artesans del país

Les autoritats a la inauguració del saló.
Les autoritats a la inauguració del saló.

‘Ordino Gourmet, un tast dels Pirineus’ ha donat el tret de sortida aquesta tarda amb el primer taller de cuina. Es tracta del saló previ a la Mostra Gastronòmica que serveix d’avantsala del tradicional esdeveniment. Sobretot, serveix per poder donar a conèixer els productes i els artesans del país i la seva forma tradicional de treballar i com ha anat evolucionant amb el temps.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha assenyalat que es tracta d’un complement perfecte per a la Mostra, “per a donar-li recorregut amb uns dies més”. És el segon any que s’organitza i les expectatives són igualment bones. Al llarg d’aquest divendres i el dissabte s’oferiran diversos tallers de cuina que ja estan amb l’aforament gairebé complet. “Volem que s’ofereixin més productes i donar una sortida als artesans”, ha explicat Mortés.

Un d’ells, i l’encarregat de fer el primer taller és Jordi Morera, de l’Espícula, la fleca que ofereix els seus productes al Pyrenées. La feina de pastisser assegura que és, cada cop, més atractiva per als joves gràcies a la presència de la cuina a través dels mitjans de comunicació. “Cada cop més nens volen ser cuiners, que fa vint anys cap d’ells ho volia ser”, explica Morera. La millora de les condicions laborals també és un al·licient, “quan el meu avi treballava eren zombies, ara això no passa”. En certa manera, assegura que se li està retornant a l’ofici “el prestigi”.

Aquest saló, a més, s’ha intentat que sigui completament sostenible. Dintre del pacte que s’ha fet amb les diverses entitats s’ha intentat ser respectuosos amb el medi ambient i molt curosos amb els materials que es faran servir. De fet, Mortés ha assenyalat que tot serà reutilitzable.

Etiquetes

Comentaris

Trending