El risc de perdre també la guarderia encén més els ànims pel no-acord del Palau de Gel

El comú de Canillo confirma la recepció de la carta en la qual la propietat del terreny li demana l’entrega de les claus però encara confia en una solució ‘in extremis’

Entrada a la guarderia 'Les Orenetes'.
Entrada a la guarderia 'Les Orenetes'. Gabriel Pérez

El comú de Canillo està contra les cordes amb el ‘cas Palau de Gel’. El fet que aquest dijous hagi transcendit que la parròquia no només està a punt de perdre l’equipament sòcioesportiu sinó que també hi ha un risc molt elevat de quedar-se sens guarderia comunal ha encès més si calia els ànims a la parròquia. De posicionament n’hi ha per a tots els gustos. Dels qui creuen que el comú ha gestionat l’afer tant malament com ha sabut fins als que veïns que consideren que Casa Roig és massa exigent o pretensiós.

El cert és, però, que la propietat s’ha afartat de la posició comunal i ha exigit el tancament de la instal·lació i el lliurament de les claus. Ho ha fet a través d’una carta que ha tramès a través d’un saig. Fonts comunals han confirmat la recepció de la missiva enmig d’un silenci volgut, per ara, de la majoria comunal. Del cònsol major, Francesc Camp. La corporació estudia amb els seus assessors legals quin posicionament emprendre a partir d’ara. La propietat ha deixat clar amb el seu escrit que dóna per trencades (i acabades) les negociacions. El comú, almenys la majoria, considera que encara hi ha dies per salvar ‘in extremis’ la situació.

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.

Relacionat

Els propietaris del terreny del Palau de Gel comuniquen al comú que el dia 31 ha de tornar les claus

La minoria representada per Objectiu Comú va manifestar fa un parell de dies via comunicat que s’aferrava a la possibilitat que el comú adquireixi la parcel·la. De fet, el comú ja hauria fet una oferta en aquest sentit fa poques setmanes després de comprovar com era impossible posar-se d’acord per renovar el contracta de lloguer. Els uns, la propietat, pretenia un lloguer de 300.000 euros anuals que hauria pogut arribat a rebaixar a 240.000 en xifres rodones. El comú no està disposat a abonar més de 100.000 euros l’any.

20201217 134615
Accés al Palau de Gel per l'avinguda Sant Joan de Caselles, aquest dijous. Gabriel Pérez

La proposta de compra feta pels mandataris comunals hauria estat considerada com a irrisòria per part dels propietaris del terreny. No obstant, almenys per ara, no ha transcendit quin muntant econòmic s’hauria posat damunt la taula. Però novament es juga al gat i a la rata. La propietat hauria maniobrat per deixar constància que té com a mínim un interessat en adquirir la parcel·la -amb el Palau de Gel bastit al damunt, que hauria d’acabar enderrocat- i el comú parteix de la base que tot plegat és un ‘farol’. I així van passant el dies amb una diferència notable: la carta enviada via saig.

La propietat hauria maniobrat per deixar constància que té com a mínim un interessat en adquirir la parcel·la -amb el Palau de Gel bastit al damunt, que hauria d’acabar enderrocat- i el comú parteix de la base que tot plegat és un ‘farol’

En efecte, la missiva de la propietat demana al comú que procedeixi tan aviat com s’escaigui a fer el tancament perimetral de l’equipament sòcioesportiu. I que tan bon punt hagi desconnectat el gas necessari per a la producció del gel de la pista de patinatge, procedeixi a lliurar les claus de la instal·lació en data 31 de desembre com a molt tard. Com, quan i on es farà aquesta entrega de claus ho deixa la propietat en mans del comú. La corporació té actes programats al Palau de Gel fins ben entrat el mes de febrer.

La propietat de la parcel·la dóna una carència de temps en relació a la guarderia Les Orenetes. Aquest equipament també està bastit sobre el terreny llogat al seu dia per fer-hi el Palau de Gel. A precari, els titulars de l’espai donen de marge fins al 30 de juny perquè no s’hagi de suprimir el servei a mig curs. Però després la llar d’infants també saltaria pels aires. Molts dels canillencs no tenien coneixement que l’edifici de l’escola bressol també està bastit en el mateix terreny que el comú ‘perdrà’ en el cas que no hi hagi acord. I aquest fet ha comportat més preocupació encara de la que ja hi havia fins ara. Un ‘marró’ en tota regla per al comú que, per ara, no renuncia a llançar la tovallola.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending