Els propietaris del terreny del Palau de Gel comuniquen al comú que el dia 31 ha de tornar les claus

Les negociacions estan totalment trencades perquè no hi ha cap mena d’acord en relació amb el cost de l’arrendament i els titulars de l’espai permetran que, a precari, pugui continuar funcionant la guarderia fins al 30 de juny

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. ARXIU

La propietat del terreny on hi ha bastit el Palau de Gel ha fet arribar al comú de Canillo, a través d’un saig, una carta per la qual es demana que el 31 de desembre es faci el tancament perimetral de la instal·lació i es disposi el lliurament de les claus de l’equipament. Fins al 30 de juny, això sí, es permet el funcionament de la guarderia comunal, que ocupa un espai de la mateixa parcel·la. Les negociacions per renovar el contracte de lloguer de l’espai estan totalment trencades.

Les converses mantingudes els darrers dies no han portat enlloc. Vistes les diferències que hi havia per establir un nou contracte de lloguer, vist que la distància entre les possibilitats econòmiques dels uns i la voluntat dels altres era irreconciliable, el cònsol major canillenc, Francesc Camp, hauria mostrat en darrer terme la disponibilitat de la corporació a comprar la parcel·la. Però l’oferta comunal tampoc no hauria satisfet la propietat, que ho hauria entès com un oferiment fora de lloc i de mínims.

Una imatge exterior del Palau de Gel.

Relacionat

Objectiu Comú demana que s’estudiï la compra del terreny on hi ha bastit el Palau de Gel

Davant de tot plegat, i acostant-se la data de finalització del contracte, aquest mateix matí un dels saigs del Principat hauria fet arribar a Camp la missiva en què es comunica que s’ha de tancar la instal·lació i que cal concretar com es fa el retorn de les claus de l’equipament, que ara passa a titularitat de la propietat del terreny tal i com ho va establir el contracte firmat ara fa trenta anys. El que sí que es permetrà, fins a l’acabament del curs escolar, és que continuï funcionant a precari la guarderia comunal bastida també en la mateixa parcel·la.

Segons les fonts consultades, mentre la propietat pretenia pel lloguer del terreny uns 25.000 euros mensuals, el que faria un muntant de 300.000 euros anuals, el comú no s’hauria pogut de la pretensió d’abonar un màxim de 100.000 euros anuals. La propietat s’hauria mostrat disposada a reduir les seves pretensions a 20.000 euros mensuals, però no menys. A aquesta xifra el comú no s’hi hauria acostat ni de bon tros.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending