Riberamunt, una nova manera de conèixer la vall d’Ordino

Des de Sornàs fins a Arcalís, i a través del camí Ral, s’han situat tòtems informatius que destaquen els productes més significatius i històrics dels diferents pobles

Jordi Serracanta i Eva Choy al tòtem de Sornàs
Jordi Serracanta i Eva Choy al tòtem de Sornàs

Ordino ha presentat la seva nova marca, Riberamunt. Aquest nou itinerari per la vall té l’objectiu de donar a conèixer i destacar punts claus dels diferents pobles que la formen. Aprofitant el camí Ral, s’han habilitat fins a 15 quilòmetres de recorregut, indicats per diferents tòtems a les entrades de les poblacions que contenen la informació de què es podrà trobar.

Per fer més interactiu aquest recorregut, s’han habilitat codis QR als tòtems que traslladen a l’usuari directament a una web amb tota la informació del poble en què es troba. Així mateix, altres codis es troben als punts claus, també amb càpsules de vídeo curtes i concises. “Teníem la necessitat de destacar punts interessants de la parròquia, més enllà d’Ordino”, explicava el conseller de Turisme, Jordi Serracanta.

A més, aquests vídeos són totalment inclusius, ja que, a l’hora de crear-los, s’ha tingut en compte a aquelles persones amb discapacitat visual o auditiva. Els vídeos tenen àudio, subtítols i, a més, tenen l’opció de llenguatge de signes. La web està en diferents idiomes, perquè sigui accessible a qualsevol turista que accedeixi. També els cartells informatius estan en braille, “hem volgut que aquest recorregut no sigui únicament per un grup reduït de gent”, indicava Serracanta

Riberamunt es pot gaudir tant a peu, amb bicicleta o, fins i tot, amb el bus comunal. La cònsol menor, Eva Choy, ha indicat que s’ha habilitat tant un ticket d’un únic viatge per un cost de 0,20 euros, però, a més, s’ha fet un abonament diari d’un euro amb el qual es poden fer viatges il·limitats. “Es pot anar parant en aquells pobles on l’usuari vulgui descobrir els punts d’interès i, després, tornar a agafar el bus per traslladar-se”, ha apuntat Choy.

Perquè el camí sigui més confortable, la cònsol ha explicat que s’han habilitat lavabos, dos concretament, sobretot per aquella gent que vulgui passar el dia fent el recorregut. Per últim, la gran novetat que ha portat Riberamunt ha sigut una nova caseta d’informació, situada a Arans.

El punt avançat de turisme estarà disponible fins al 15 de juny, i és un reforç per a l’oficina d’Ordino. “Molta gent continua avant sense parar i aquí tenen l’oportunitat d’informar-se”, apuntava Serracanta. Es troba a meitat del camí de la marca Riberamunt, tot i que Choy ha recordat que no és lineal, sinó que es pot anar fent a gust de l’usuari.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending