La recollida porta a porta d’Andorra la Vella s’amplia ara a Terra Vella

La fórmula es començarà a fer servir a partir del dilluns i afectar uns 600 veïns; a banda, a la zona s’instal·larà una nova minideixalleria

Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella.
Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella. ARXIU

Andorra la Vella amplia el servei de recollida de residus porta a porta. Si fins ara funcionava a la zona del Cedre, a partir del pròxim dilluns també s’utilitzarà el mateix sistema a Terra Vella. Des del comú s’ha indicat que el canvi de sistema afectarà uns 600 veïns.

La recollida de residus porta a porta ja fa temps, un any concretament que funciona al Cedre. Ara, es fa un pas més i la zona escollida ha estat Terra Vella. Per facilitar l’arrencada del nou sistema, s’entregarà a cada llar un paquet inicial amb bosses de colors perquè els 600 veïns que viuen en aquest carrer puguin classificar convenientment les diferents fraccions de residus. La informació s’ha fet arribar a tots ells a través d’una carta que inclou un tríptic explicatiu i un imant de nevera que indica quins dies de la setmana es recull cada tipus de residu.

Presentació de la prova pilot de recollida al Cedre.

Relacionat

La recollida de residus al Cedre es consolida i s’amplia amb tres freqüències setmanals

El sistema es basa en la treta dels residus classificats a peu de carrer, davant del portal de cada veí, entre les nou i les onze de la nit: cada dia els residus sòlids urbans, tres cops per setmana els envasos (dilluns, dimecres i divendres), dues vegades el paper i el cartró (dimecres i diumenge), i un cop el vidre (els dimecres).

El comú d’Andorra la Vella confia, tal com ha succeït a la zona del Cedre, que el nou sistema de recollida de residus s’implantarà amb èxit al carrer Terra Vella i comptarà la necessària implicació i col·laboració dels veïns. A més, prop dels habitatges de Jovial s’instal·larà una nova minideixalleria per poder reciclar fora dels horaris establerts tot tipus de materials. Aquesta substituirà l’actual punt verd. Cal recordar que també s’hi podran dipositar bateries, petits electrodomèstics, tòners, pintures aerosols, olis vegetals, petits mobles, pneumàtics, piles, bombetes i fluorescents, CD i radiografies. Per altra banda, el punt verd de reciclatge de l’aparcament del Cedre també se substituirà la setmana vinent per una nova minideixalleria.

Des del comú es posa en relleu que amb aquestes dues ja es comptarà amb fins a sis minideixalleries, i n’haurà duplicat la xifra des del juny: a les tres situades als aparcaments del Parc Central, Valira i Meritxell, a final de juny se’n va afegir una quarta al de l’Estació Central, a les quals s’hi sumaran ara les de Terra Vella i del Cedre. Es treballa també en la propera implantació de tres  més en altres indrets.

Comentaris (2)

Trending